15 Mayıs 2024 Çarşamba



11:33   “NISAN AYıNDA 147,8 MILYON DOLAR IHRACAT GERÇEKLEŞTIRDIK”   11:32   MERSIN’DE YABANCıLARıN KONUT ALıMı DÜŞÜYOR, YERLILERIN ARTıYOR   11:30    “TASARRUF ILK ÖNCE SARAY VE ÇEVRESINDEN BAŞLAMALıDıR”   11:29    “ÜRETEN KONUMDAN, ITHAL EDEN KONUMA GELDIK”   11:28   BÜYÜKŞEHIR’LE ENGEL YOK, EĞLENCE VAR!   11:26   “EKONOMIK KRIZE SEBEP OLAN POLITIKA VE KIŞILERLE YÜZLEŞMEDEN BURADAN ÇıKAMAZSıNıZ”   11:23   MABEL MATIZ MERSINLILERLE BULUŞACAK   11:21   VALI PEHLIVAN, ENGELLILERIN HAZıRLADıĞı RESIM VE EL SANATLARı SERGISINI GEZDI   11:20   "İLIMIZDE 4 VARLıĞıMıZ UNESCO’NUN GEÇICI LISTESINDE YER ALıYOR"   11:18   MERSIN’DE TAKSICIYI ALıKOYAN BIRI KADıN 2 KIŞI YAKALANDı   11:12   GÜMRÜK MUHAFAZA EKIPLERI 646 MILYONLUK KAÇAKÇıLıĞA ENGEL OLDU   11:11   SILAHLA TEHDIT ZANLıLARıNA OPERASYON: 5 GÖZALTı   11:09   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU 7 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:40   “MESKİ’YE BIR KURUM HÜVIYETI VERDIK”   10:38   "OBEZITE CERRAHISI SONRASı SAĞLıKLı BESLENME ALıŞKANLıĞı KAZANıLMALı"   10:36   YENI LOGO KABUL EDILDI   10:34   BÜYÜKŞEHIR ILE YOLLAR HER ZAMAN GÜVENLI VE KONFORLU   10:27   İKINCI EL ARAÇ ALıM SATıM DOLANDıRıCıLARıNA EŞ ZAMANLı OPERASYON   10:26   YURTDıŞıNA KAÇMAYı PLANLAYAN TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI MERSIN’DE YAKALANDı   10:25   ÇOCUKLAR TARIHI VE KÜLTÜREL YERLERI YAKıNDAN GÖRDÜ  
 
 
 
 
ASKF BAŞKANI MİTHAT ERTAŞ “ASKF RİCA MAKAMIDIR”
   

Mersin’de ASKF Başkanlığı yapan ve bugüne kadar kulüplerin hakkını korumaya çalışan Mithat Ertaş, spor alanında birçok yerde adından söz ettirirken aynı zamanda Türk gençliğini madde bağımlılığından, obeziteden kurtarıp, sporla sahalara çekti. ASKF yönetiminde hiçbir siyasi düşüncesi olmadığının defalarca altını çizen Ertaş, spor kulüplerine destek sağlamak için sık sık belediye başkanları ile de bir araya gelerek tek derdinin siyaset değil kulüplerin çıkarlarını korumak için çalışmak olduğunu söyledi.

 

Tarih : 1 Mart 2021 Pazartesi 15:08

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, yakın zamanda gerçekleşmesi planlanan ASKF seçimleriyle ilgili konuştu. ASKF’de görev yapan her şart ve koşullarda kulüplerin yanında yer alan Ertaş, “Biz kendimizden eminiz. Ama nihayetinde bu bir seçim, kazanırlarsa ellerini sıkmayı biliriz” dedi.

Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, seçim çalışmalarında seviyeli ilerlediklerini söyleyerek, seçimde muhalefet tarafların olacağını da belirtti.  Bunu seçimlerin doğasına bağlayan Ertaş, “Nihayetinde bunun kararını verecek olan federasyonumuza üye spor kulüpleridir.  Ama bazı arkadaşlarımız bilip bilmeden sahte delege olayına giriyor. Buraya tescilli olmayan hiçbir spor kulübünün üye olması zaten mümkün değil. O konuda üstüne basa basa söylüyorum, bilsinler” dedi.

“TÜM SPOR KULÜPLERİ BİZİM İÇİN EŞİT SEVİYEDE”

“ Burası amatör futbol kulüpleri federasyonu değil burası Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu” ifadesini kullanan Ertaş, kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap verdi. Ertaş, “ Arkadaşlar diyor ki salon kulüplerine malzeme nakdi yardım yapıldı, futbol kulüpleri kurban edildi. Salon kulüpleri kira ödemiyor mu? Milli sporcu yetiştirmiyor mu? Bayrağımızı dalgalandırmıyor mu? Burada yüzme sporcumuz da olacak, futbolcusu da olacak, kayakçısı da olacak. Biz çalışıyoruz, kulüplerimizle beraberiz bize çok büyük teveccühleri var. Bu konuda onlara teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“BUNLAR SEÇİM VAADİ DEĞİL, EKSİKLİKLER”

Seçimleri kazanma yönünde bir sıkıntılarının olmadığını söyleyen Ertaş”Bizim o yönde bir sıkıntımız yok, şüphemiz de yok. Ama nihayetinde bu bir seçim. Kazananın da elini sıkarız. Biz 25 yıl burada görev yaptık, biz kötü şeyler yapmadık, iyi şeyler yaptık ve yapmaya çalışıyoruz. Tesis kazandırmaya çalışıyoruz. En büyük sıkıntılarımızdan birisi sporcu sağlığı merkezi. Bu yönde çalışmalarımız devam edecek. Bunlar seçim vaadi değil biz yapılacak şeyleri zaten söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

ASKF’nin lige katılım bedelini almama kararı aldıklarını söyleyen Ertaş, “ Kulüplerimizin ulaşımı ile ilgili Büyükşehir, Yenişehir ve Akdeniz Belediyeleri ile görüştük. İyi bir ulaşım yılı yaşatacağız kulüplerimize. Tesis konusunda Valimiz, Spor İl Müdürümüz ve Spor Bakanlığımızla çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye Şampiyonasına ilimizi temsilen gidecek kulüplerle ilgili protokol hazırladık ve Valilikle görüştük. Özellikle gençlik kulüplerimiz deplesmana giderken ulaşımla ilgili ASKF olarak valilikten katkı sağlattıracağız. Nakdi desteklerin sürmesi ile ilgili çalışmalarımız olacak” dedi.

“DEDİKODULARLA DEĞİL, İCRAATLARLA ANILACAĞIZ”

Spor kulüpleri ile ilgili çalışmaları devam ettireceklerinin üzerinde duran Ertaş, dedikodular ile değil icraatlarıyla anılmak istediklerini söyledi. Seçim tarihinin henüz netleşmediğini de belirten Ertaş, şunları söyledi: “Arkadaşlar şimdi tüzükten bahsediyorlar. Beni kimse yanlış anlamasın. Ben gidip bir berberler odasına, bir kasaplar odasına veya bir fırıncılar odasına aday olabilir miyim? Tüzükte diyor ki iki dönem kulübünde delegeyse başkanlığa aday olabilir.  Bunu biz yönetim olarak koymadık, genel kurul tarafından konuldu. Türkiye’deki ASKF’lerde de aynı madde vardır, incelesinler. Bizim gizlimiz saklımız yok, Her şey açık ve alenidir. Biz kulüpler adına ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Seçim tarihi ile ilgili İçişleri Bakanlığından haber bekliyoruz. Eğer pandemi yavaşlarsa seçimler Mart veya Nisan ayında olabilir. Biz dedikodularla değil icraatlarla anılmak istiyoruz. Öyle de anılacağız. Yönetim kurulu ile önümüzdeki dönem güzel şeyler yapacağız. Önemli olan projelerimizi bir an önce hayata geçirmek. Eksikliklerimizi üzerine koyarak ilerleyeceğiz.”

“BURASI AMATÖR SPOR KULÜPLERİNİN YERİ, BENİM DEĞİL”

ASKF binası ile ilgili gündemde yanlış yorumlamalar olduğunu belirten Ertaş, konuya şöyle açıklık getirdi: “Bu binayı bize Toroslar belediyesi tahsis etti. 3 yılda bir ‘süreyi uzatmak istiyor musunuz’ diye bir yazı gelir ve biz de bunu onaylarız. Bu yıl böyle bir yazı yollamayı unutmuşlar. Bunu yanlış lanse ettiler. Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz ile de görüştük, şuan bir sıkıntı yok. Burası tüm amatör spor kulüplerinin yeri benim yerim değil.”

Paylaş :
 
Etiketler :  askf, başkanı, mithat, ertaş

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA