11 Nisan 2026 Cumartesi



15:29   BOZYAZı’DA YANGıNDA ZARAR GÖREN CAMIDE ÇALıŞMALAR DEVAM EDIYOR   15:27   MERSIN’DE GELENEKSEL OKÇULUK ŞÖLENI: 13 ILÇEDEN 150 SPORCU KATıLDı   15:26   ANAMUR’DA HACı ADAYLARıNA KABE MAKETIYLE UYGULAMALı EĞITIM   15:24   ÇOKKESER’DEN TOROSLAR BELEDIYESINE ’IHALE’ VE ’ISRAF’ IDDIASı   15:22   BAŞKAN SEÇER: "KENTIN REFAHıNı ARTıRMAK IÇIN ÇALıŞıYORUZ"   12:33   MERSIN’DE ÜNIVERSITE ADAYLARıNA MESLEK TANıTıM SEMINERI   12:08   MERSIN’DE FOTEX TURIZM FUARı DÜZENLENECEK    10:59   MOTOSIKLET YAYAYA ÇARPTı, O ANLAR ARAÇ KAMERASıNA YANSıDı: 2 YARALı   10:57   MERSIN’IN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YOLSUZLUK OPERASYONU: 30 GÖZALTı KARARı   15:10   MERSIN VALISI ATILLA TOROS: "EVLADıMıZı BIR AN ÖNCE BULMAK ISTIYORUZ"   13:29   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPI   12:42   SAYAPARK AVM’DE ’KIDS FEST BAHAR VE ÇOCUK ŞENLIĞI’ BAŞLADı   11:08   TARSUS’TA EKONOMIYE DEĞER KATANLARA ÖDÜL   15:09   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN BILINÇLENDIREN BULUŞMA   14:37   YENIŞEHIR’DE ARACı YOK, ALıN TERI VAR TARLADAN SOFRAYA KADıN EMEĞI KÖPRÜSÜ!   11:49   ÇÖPTEN EKONOMİYE: TOROSLAR’DA SIFIR ATIK HAMLESİ BÜYÜYOR   11:40   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN YOL YAPIM EKİPLERİ MEZİTLİ YENİ MAHALLE’DE YOL YENİLEME ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ   11:34   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÜCRETSİZ KURSLARI İSTİHDAMIN YOLUNU AÇIYOR    11:27   MERSİN ŞEHİR TİYATROSU’NDA KOSTÜMLER USTA ELLERDE HAYAT BULUYOR   11:15   KANSERE KARŞı MAKINE BAŞıNDA MÜCADELE: AKDENIZ BELEDIYESI SANAT EVLERI KADıNLARA YAŞAM SEVINCI AŞıLıYOR  
 
 
 
 
BAŞKAN SEÇER: “MEZİTLİLİLER DAHA SAĞLIKLI BİR SİSTEMDE SU KULLANMA İMKÂNI BULACAK”
   

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Mersin Mezitli İçmesuyu Şebeke Projesi’ kapsamında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Proje sahasında incelemelerde bulunan TBB Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Genel Müdürü Ali Rıza Özdemir’den gelinen son durum hakkında bilgiler aldı.

 

Tarih : 5 Mart 2026 Perşembe 12:07

Projenin, isale hattı ve şebeke hattı dâhil 165 kilometrelik bir çalışma olacağının altını çizen Başkan Seçer, “Demode olmuş sistem yenilenmiş olacak. Mezitlili hemşehrilerimiz artık daha sağlıklı bir sistemde su içme ve kullanma imkânı bulacaklar” dedi. Yapılan 3 depoyla beraber; Berdan’dan, Dedekavak’tan ve Pamukluk isale hattı çalışmaları bittikten sonra da Pamukluk Barajı’ndan Mezitli bölgesine su alma imkânları olacağını vurgulayan Seçer, “Bu şu anlama geliyor; 3 ayrı kaynaktan su alabileceğiz ve 37 bin tonluk bir rezerv depomuz olacak. Bu da bu bölgede artık su kesilme olayının bazı münferit kesintiler dışında tarihe karıştığı anlamına geliyor” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Mersin Mezitli İçmesuyu Şebeke Projesi’ kapsamında çalışmalar aralıksız devam ediyor. Proje sahasında incelemelerde bulunan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ Genel Müdürü Ali Rıza Özdemir’den projede gelinen son durum hakkında bilgiler aldı.

Başkan Seçer: “Mezitlililer daha sağlıklı bir sistemde su içme ve kullanma imkânı bulacaklar”

İncelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Mezitli ilçesinde Eski Mezitli Mahallesi’nde MESKİ’nin yaptığı içme suyu şebekesi isale hattı çalışmalarını denetlediklerinden söz eden Başkan Seçer, toplam 37 bin tonluk 3 adet su deposu yapıldığından bahsetti. İsale hattı ve şebeke hattı dâhil 165 kilometrelik bir çalışma olacağının da altını çizen Seçer, “Demode olmuş sistem yenilenmiş olacak. Mezitlili hemşehrilerimiz artık daha sağlıklı bir sistemde su içme ve kullanma imkânı bulacaklar” dedi. Yapılan 3 depoyla beraber; Berdan’dan, Dedekavak’tan ve Pamukluk isale hattı çalışmaları bittikten sonra da Pamukluk Barajı’ndan Mezitli bölgesine su alma imkânları olacağını vurgulayan Seçer, “Bu şu anlama geliyor; 3 ayrı kaynaktan su alabileceğiz ve 37 bin tonluk bir rezerv depomuz olacak. Bu da bu bölgede artık su kesilme olayının bazı münferit kesintiler dışında tarihe karıştığı anlamına geliyor” diye konuştu.

 “Ağustos ayı itibariyle tüm çalışmaları tamamlamış olacağız”

Değerli bir çalışma olduğunu kaydederek, maliyetinin de yaklaşık 1.7 milyar TL olduğunu ifade eden Seçer, bu çalışmayı 7 yıldır sürdürdüklerinden söz etti. İnşaatın 1 yıldır devam ettiğini ama projelerin, finansmanının ve yapılan çalışmaların yaklaşık olarak 6 yıllarını aldığını sözlerine ekleyen Seçer, “Mayıs-Haziran gibi de çalışmalarımızı sona erdirmiş olacağız. Ama tahrip ettiğimiz yolların yapımı ve asfalt çalışmalarıyla beraber, artık Ağustos ayı itibariyle tüm çalışmaları tamamlamış olacağız” ifadelerine yer verdi. Demecinin sonunda ise Mezitli halkına seslenen Seçer, “Bugüne kadar doğal olarak sizlere hizmet yaparken bir rahatsızlık verdiğimizin farkındayız. Ama tamamı sizler ve Mersin için. Anlayışınız için çok teşekkür ediyorum. Şimdiden Mezitli’ye hayırlı olsun” dedi.

Söz konusu yapım işi kapsamında; Mezitli ilçesine bağlı 75.Yıl, Cumhuriyet, Davultepe, Deniz, Hürriyet, İstiklal, Seymenli ve Tece mahallelerinde mevcut altyapı tesisleri rehabilite edilerek vatandaşların temiz ve kesintisiz içmesuyuna kavuşmaları amaçlandı. Yapım işi kapsamında yapılması planlanan 165 kilometre içmesuyu hatlarının 110 kilometresi döşendi. 20 bin metreküp, 15 bin metreküp ve 2 bin metreküp kapasiteli içmesuyu depoları, Mezitli’de yaşayan tüm vatandaşlara kesintisiz hizmet verecek.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA