3 Ağustos 2025 Pazar



14:29   BÖYLE FUTBOL TURNUVASı GÖRÜLMEDI; TRIBÜNLER YETMEDI, TEPELER DOLU!   13:46   MESKİ’DEN KESINTISIZ IÇME SUYU ATAĞı   13:42   KOOPERATIFLER ÜRETIYOR, BÜYÜKŞEHIR DESTEKLIYOR   13:36   DEMOKRASI KÂĞıT ÜZERINDE KALDı   13:18   NEZAKETIN VE MERHAMETIN SOKAKTAKI HÂLI   13:11   MEZITLI BELEDIYESI IDDIALARı YALANLADı   13:09   GÜNEŞTE FAZLA KALıP ACIL SERVISLIK OLMAYıN   13:06   HORLAMA, VÜCUDUN YARDıM ÇıĞLıĞı OLABILIR   16:58   SEÇER: “BOMBOŞ BIR DOSYA VE DAYANAKSıZ IDDIALAR”   15:53   ACıLı BABA; “GERÇEKLER ÇARPıTıLıYOR”   15:07   MEZITLI BELEDIYESI, ARAS’A VERDIĞI SÖZÜ TUTMADı   15:04   TARSUS’TA KALDıRıMLARı IŞGAL EDEN TEZGAHLAR KALDıRıLDı   14:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA MESLEK ANAHTARı!   14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı  
 
 
 
 
KIZKALESİNDE YAĞIŞLARDA YAŞANAN TAŞKIN SORUNLARININ ÖNÜNE GEÇİLDİ
   

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce, önemli turizm merkezlerinden olan Kızkalesi Mahallesi’nde Mersin-Antalya yolu ile yolun kuzeyindeki havzanın yağmur sularının bölgeye verdiği zararları ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan yağmursuyu terfi merkezi imalatlarının tamamlandığı bildirildi.

 

Tarih : 28 Şubat 2021 Pazar 12:15

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sözleşme bedeli 2 milyon 993 bin lira olan yağmursuyu imalatları kapsamında yapılan toplam 133 metre uzunluğunda yağmursuyu menfezi ve terfi merkezi imalatları ile havzada toplanan yağmur sularının Mintan Deresine deşarjı sağlanıyor. MESKİ’nin çalışmaları sayesinde Kızkalesi Mahallesi’nde yağışın yoğun olduğu zamanlarda yaşanan su birikintisi ve taşkın gibi sorunların önüne geçildi.

“ÇOK ŞÜKÜR İŞ YERLERİMİZ SEL FELAKETİNDEN KURTULMUŞ OLDU”

Kızkalesi Mahalle Muhtarı Murat Kale, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kızkalesi geçmişte 2 sel felaketi yaşadı. Belediye Caddesinde biriken yağmur suyunun denize deşarjında çok sorun yaşıyorduk. İşyerlerinin birinci katlarını, zemin katlarını su basıyordu ve zarar görüyorduk. Başkanımıza bu sorunu ilettik. Başkanımız da sağ olsun hemen talimat verdi. Yaklaşık maliyeti 2.5 milyonun üzerindeki projeyi hayata geçirdiler. Şu an bu sistem çalışmaya başladı. Çok şükür iş yerlerimiz sel felaketinden kurtulmuş oldu” dedi.

                                        

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, kızkalesi, altyapı, taşkın, sel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA