1 Nisan 2026 Çarşamba



15:49   “MERSİN MODELİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK”   15:45   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, HALK KART VE ÖĞRENİM YARDIMI TUTARLARINI HESAPLARA YATIRDI   15:43   TOKİ SAKINLERI İÇIN YENI İBADETHANE PROJESINDE ÖNEMLI ADıM   11:10   BAŞKAN V. ŞENER, SEYAHAT VE KONAKLAMA HIZMETLERI KURSIYERLERINI ZIYARET ETTI   11:04   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘AĞAÇLANDIRMA KAMPANYASI’   11:00   TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ MASAL VE DRAMA ATÖLYESİ’NDE ÇOCUKLARIN HAYAL GÜCÜ VE İLETİŞİMİ GELİŞİYOR    15:34   MERSIN’DE HEDEF %50’NIN ÜZERINDE KALıCı ISTIHDAM VE KATMA DEĞERLI BÜYÜME   13:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR VE MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ TEKSTİL ATIKLARINI YENİDEN DÖNÜŞTÜRÜYOR   13:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR, İÇEL YOL SPOR’U GOL YAĞMURUNA TUTTU   22:18   DÜĞÜN KONVOYUNDA SİLAHLI GÖSTERİYE SAVCILIKTAN HIZLI MÜDAHALE   22:51   BAŞKAN YÜCE’DEN ZULME TEPKI, EMEKÇIYE TEBRIK   17:16   “BAYRAM BOYUNCA İLGİLİ TÜM BİRİMLERİMİZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAKLAR”   17:07   YENIŞEHIR BELEDIYESINDE BAYRAMLAŞMA HEYECANı   14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR  
 
 
 
 
Mersin’de okuma salonları gençlerin ikinci evi oldu
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hizmet veren 14 okuma salonu ile gençlere güvenli, konforlu ve donanımlı çalışma ortamı sunuyor. Binlerce kitaba erişim imkanı sağlayan salonlar, özellikle sınavlara hazırlanan öğrencilerin ikinci adresi haline geldi.

 

Tarih : 13 Şubat 2026 Cuma 13:57

Eğitime ve bilime verdiği önemi sosyal belediyecilik anlayışıyla bütünleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, gençlerin ders çalışabilecekleri, sosyalleşebilecekleri ve bilgiye kolayca ulaşabilecekleri okuma salonlarıyla hizmet vermeyi sürdürüyor. Kent genelinde hizmet veren 14 okuma salonu, özellikle sınavlara hazırlanan öğrencilerin yoğun ilgisini görüyor.

Gençlerin çalışma ve sosyalleşme alanı

Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren okuma salonlarında öğrencilere ücretsiz internet, bilgisayar kullanımı ve çay-kahve ikramı sunuluyor. Yaz aylarında serin, kış aylarında sıcak ortamıyla hizmet veren salonlar, modern teknik ekipmanlarıyla gençlerin tercih ettiği çalışma alanları arasında yer alıyor.

Liselere geçiş, üniversiteye hazırlık, yabancı dil, tıpta uzmanlık, hukuk ve KPSS gibi çok sayıda sınava hazırlanan öğrenciler, güvenli ve sessiz ortam sunan salonlarda çalışmalarını sürdürüyor. Merkez Kütüphane, Ada, Tarsus Ötüken, Tarsus Kleopatra, Tarsus Bilgi, Hal Mahallesi, Halkkent, Güvenevler, Anamur, Gülnar, Neptün İpek Yılmaz, Bozyazı, Silifke ve Adres Okuma Salonlarına kayıtlı üye sayısı 80 bin 750’ye ulaştı.

Fırsat eşitliğine katkı sağlıyor

Bazı okuma salonlarında kütüphane hizmeti de sunulurken, sadece kitap okumak isteyen vatandaşlar da sessiz ve konforlu ortamlardan yararlanabiliyor. Sabah erken saatlerden geceye kadar hizmet veren salonlar, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunuyor. Büyükşehir Belediyesi, yeni okuma salonları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

"Son 5 yılda yaklaşık 1 milyon ziyaretçimiz oldu"

Hal Okuma Salonu Sorumlusu Hüseyin Arslanköylü, dezavantajlı bir mahallede üç yıldır binlerce öğrenciyi ağırladıklarını belirterek, "Şu anda Mersin genelinde 14 okuma salonumuz var. Aydıncık, Mut ve Huzurkent’te de yeni okuma salonları açmak için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

80 binin üzerinde kayıtlı üye bulunduğunu ifade eden Arslanköylü, "Son 5 yılda yaklaşık 1 milyon ziyaretçimiz oldu. Öğrenciler burada kitap okuyabiliyor, ders çalışabiliyor. Liselere ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerden doktora ve yüksek lisans öğrencilerine kadar her yaş grubuna hizmet veriyoruz" diye konuştu.

"Burada daha verimli çalışabiliyorum"

Adres Okuma Salonunda Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavına hazırlanan Elvin Sıla Bozdoğan, salonların kendisi için verimli bir çalışma ortamı sunduğunu belirterek, "Evde bir saat ders çalışabiliyorsam, burada 10 saat çalışabiliyorum. Aynı zamanda yeni arkadaşlıklar da kurduk" dedi.

Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Bülbül ise Neptün İpek Yılmaz Okuma Salonunda ders çalıştığını belirterek, sunulan imkanların üniversite öğrencileri için önemli olduğunu söyledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA