15 Mart 2026 Pazar



10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MART AYI 1. BİRLEŞİMİ BAŞKAN SEÇER BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ SEÇER: “YETKİ BÜYÜKŞEHİR’DE OLSA EVSEL KATI ATIK BEDELİNİN 1 TL’SİNİ DAHİ TAHSİL ETMEYİZ” “EVSEL KATI ATIK BEDELLERİNDE İLÇE BELEDİYELERİNİN MECLİSLERİNDE KARAR ALMASINI İSTİYORUZ”   15:45   MERSİN BÜYÜKŞEHİR COĞRAFİ İŞARETLİ KAN PORTAKALI’NI KADIN EMEĞİ İLE GELECEĞE TAŞIYOR BÜYÜKŞEHİR’İN KÖYÜMÜZ ATÖLYE PROJESİYLE KADIN EMEĞİ PROFESYONEL ÜRETİME DÖNÜŞÜYOR   14:28   BAŞKAN YILDIZ’DAN ÇOCUKLARA MÜJDE! TOROSLAR’A YENİ OYUN GRUPLARI VE SPOR ALETLERİ GELİYOR BAŞKAN YILDIZ, “ÇOCUK SESLERİ PARKLARDAN HİÇ EKSİK OLMAYACAK”   12:49   BAŞKAN SEÇER İLE MERAL SEÇER İFTARLARINI AKDENİZLİLERLE GERÇEKLEŞTİRDİ SEÇER: “BU SOFRALAR MİLLETİN SOFRASI”   12:29   YENIŞEHIR’DE AVRUPA’YA ÖRNEK BELEDIYECILIK YENIŞEHIR’DE ‘ÇEVRECI PAZAR’ AÇıLDı ÇOCUKLAR SAHAYA, ANNELER PAZARA   12:18   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA DOĞAYLA İÇ İÇE ATÖLYE   
 
 
 
 
Seçer: "Mersin’in değerlerini ortaya çıkarmak zorundayız"
   

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’ törenine katıldı. 2026 yılı Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Lily Tchumburidze’ye verildi. Ödülü, Başkan Seçer takdim etti.

 

Tarih : 29 Ocak 2026 Perşembe 12:11

Mersin Kültür Merkezi Fuaye Alanında düzenlenen törende konuşan Başkan Seçer, Lily Tchumburidze’yi tebrik ederek, sanatçıların toplum üzerindeki dönüştürücü rolüne dikkat çekti. Seçer, "Herkes görevinde başarılı olabilir ama bu başarıyla birlikte insan olarak da sevgi ve saygı kazanmak kolay değildir. Herkes belediye başkanı, milletvekili hatta cumhurbaşkanı olabilir ama sanatçı olmak kolay değil" dedi.

Laçin Akyol unutulmadı

Başkan Seçer, geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren ve Tchumburidze’nin öğrencisi olan genç keman sanatçısı Laçin Akyol’u da anarak, "Onu elim bir kaza sonucu kaybettik. Sevgiyle ve saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bu salonda Türkiye oturuyor"

Mersin’in kozmopolit yapısının büyük bir zenginlik olduğunu vurgulayan Seçer, "Bu salonda Türkiye oturuyor. Mersin Anadolu gibi. Farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Kentin belediye başkanı olarak gururla söylüyorum; Türkiye’de huzuru tahkim edeceksek, Türkiye’ye barış ve huzur getireceksek bunun başlatmanın yeri Mersin’dir" diye konuştu.

"Mersin’in değerlerini açığa çıkarmalıyız"

Kentteki potansiyelin görünür kılınması gerektiğini belirten Seçer, bu tür organizasyonların önemine işaret ederek, "Bu potansiyeli sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önüne koymalıyız. Mersin’in değerlerini daha çok konuşmalı ve açığa çıkarmalıyız" dedi.

Kültür ve tarih vurgusu

Büyükşehir Belediyesinin kültür ve tarih alanında yürüttüğü çalışmalara da değinen Seçer, Mersin Bellek Ofisinin sözlü tarih çalışmalarının kent hafızası açısından çok kıymetli olduğunu ifade etti. MEDEKA ve TADEKA’nın kent yaşamına önemli katkılar sunduğunu belirten Seçer, bu yapıları demokrasinin güçlenmesi açısından önemsediklerini kaydetti.

"Müzik insanı insan yapan en güçlü değerdir"

Ödül sahibi Lily Tchumburidze ise konuşmasında, ödüle layık görülmekten büyük onur duyduğunu ifade ederek, "Mersin benim için sadece bir şehir değil; sanatla, gençlerle ve umutla bağ kurduğum özel bir yer. Yaklaşık 30 yıldır öğrencilerime sadece müziği değil, müziğin kalpten kalbe geçen duygusunu öğretmeye çalışıyorum. Çünkü müzik ve sanat insanı insan yapan en güçlü değerdir" şeklinde konuştu.

Tchumburidze, merhum öğrencisi Laçin Akyol’u da sevgi ve özlemle andı.

Tören ödül takdimiyle sona erdi

Törende ayrıca Ödül Kurulu Dönem Sözcüsü Ayferi Tuğcu konuşma yaparken, Başak Keskin tarafından Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü hakkında bilgi verildi. Tchumburidze’nin öğrencileri tarafından hazırlanan video gösteriminin ardından Başkan Seçer, ödülü ve Mersin Kadın Kooperatifi tarafından üretilen el emeği iğne oyasını Tchumburidze’ye takdim etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA