19 Ocak 2026 Pazartesi



11:09   UÇURUMDAN DÜŞEN KUZUYU EKIPLER KURTARDı   11:05   MERSIN’DE HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN GıDALARA GEÇIT VERILMEDI   10:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, TEMIZLIK FILOSUNA 22 YOL SÜPÜRME ARACı EKLEDI   09:44   MERSIN’DE ARAÇLARıYLA KARLı YOLDA MAHSUR KALAN ÇIFT KURTARıLDı   16:17   MERSIN MERKEZLI YASADıŞı BAHIS OPERASYONUNDA 15 KIŞI TUTUKLANDı   16:15   CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı MERSIN’DE BULUŞTU   13:56   TARSUS’TA KÖTÜ KOKU ŞIKAYETI ÜZERINE ADRESE GIDEN EKIPLER, EVDEN 28 KAMYON ATıK ÇıKARDı   13:54   MERSIN’DE OTOBÜSLE MINIBÜS ÇARPıŞTı, KAZA UCUZ ATLATıLDı: 2 YARALı   13:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI DEPREM RISKINE KARŞı JAPONYA DENEYIMINI INCELEDI   13:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, KıYAFET EVLERI ILE AILELERIN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYOR   13:48   MERSIN OTOYOLUNDA DRON DESTEKLI JANDARMA DENETIMI: 6 BIN 230 TL CEZA   13:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN YARıYıL TATILI ÖNCESI ÖĞRENCI VE VELILERE ÖNERILER   10:46   SON HALLAÇLAR, TEKNOLOJIYE DIRENIYOR   10:44   ARAÇLA ÇARPıŞAN BISIKLETLI GENÇ HAYATıNı KAYBETTI   14:36   99 YıL KESINLEŞMIŞ HAPIS CEZASıYLA ARANAN ŞAHıS MERSIN’DE YAKALANDı   14:23   KARNE GÜNÜNDE DUYGULANDıRAN TÖREN: ŞEHITLERIN ISMI VERILEN OKULLAR AÇıLDı   13:31   TEYPTE GIZLENEN SILAHTAN KALAŞNIKOFA: MERSIN’DE SUÇ ODAKLARıNA BÜYÜK DARBE   13:29   MERSIN’DE DRIFT ATAN SÜRÜCÜYE 58 BIN TL CEZA   13:27   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 102. YıLıNA ÖZEL RESIM SERGISI   13:09   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 102. YıLıNA ÖZEL RESIM SERGISI  
 
 
 
 
Mersin’de halk sağlığını tehdit eden gıdalara geçit verilmedi
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehirlerarası yolcu otobüslerinde sağlıksız ve mevzuata aykırı şekilde taşınan sucuk ve çiğköfte ürünlerine el koyarak imha etti.

 

Tarih : 19 Ocak 2026 Pazartesi 11:05

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Zabıta Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Tarsus-Çamlıyayla Zabıta Denetim Amirliği ekipleri, şehirlerarası yolcu otobüsünde sağlıksız şartlarda taşındığı ve mevzuata uygun olmadığı tespit edilen sucuk ve çiğköfte ürünlerine el koydu. Ürünler gerekli yasal işlemlerin arından imha edildi.

Tarsus Şehirlerarası Otobüs Terminalinde (TAŞTİ) zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde, Afyonkarahisar'dan Tarsus'a getirilen 8 koli içerisindeki yaklaşık 300 kilo sucuğun bulunduğu ambalajların tahriş ve ürünlerin sağlıksız şartlarda olduğu belirlendi. Zabıta ekiplerinin yine TAŞTİ içerisinde yürüttüğü denetimlerde, bir başka otobüs firmasına ait araçta da 2 koli çiğköfte ürününün soğuk zincirden uzak şekilde taşındığı tespit edildi. Konuyla ilgili Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğüne de bilgi verilerek, ürünlere tutanakla el konuldu. Menşei belli olmayan ve insan sağlığı açısından tehlike arz ettiği belirlenen ürünler, yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından imha edildi. Sağlıksız ürünlerin taşındığı yolcu otobüsü firmalarına da cezai işlem uygulandı.

"Ürünlerin halk sağlığına zararlı olduğu tespit edilmiştir"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Zabıta Amiri Mehmet Durmaz, "Yolcu otobüslerinin, bu şekilde menşei belli olmayan gıda ürünlerini taşıması yasaktır. Rutin kontrol ve denetimlerimizi yapıyoruz. Otobüs firmalarına gerekli ikaz ve uyarılarda bulunuyoruz. Normalde sucuk ürünlerinin soğuk hava zinciri şeklinde taşınması lazım. Firmaların, üreticilerin menşeini, irsaliyesini ve kime ait olduğunu belirtmesi lazım" dedi. Yapılan denetimlerde ürünlerin menşei belli olmadığından, irsaliyesi ve kime ait olduğu bilinmediğinden dolayı tutanakla muhafaza altına aldıklarını kaydeden Durmaz, "İlçe Tarım Müdürlüğündeki gıda mühendisimiz ve veteriner hekimlerle görüşerek gerekli bilgi akışını sağladık. Neticede bu ürünlerin halk sağlığına zararlı olduğu, onların da görüşleri alınarak tespit edilmiştir" diye konuştu.

"Gıda ürünlerinin nakliyesinin bu şekilde yapılması uygun değil"

Başka bir yolcu otobüsünde de aynı şartlarda çiğköfte taşındığının tespit edildiğini vurgulayan Durmaz, "2 koli içerisinde çiğköftenin olduğunu tespit ettik. Çiğköftenin de soğuk hava zincirinde taşınması lazım. Otobüs firmalarının, ürünleri bu şekilde taşıması uygun değil" ifadelerini kullandı. Açıklamasının sonunda vatandaşlara da seslenen Durmaz, "Menşei belli olmayan, faturasız ürünleri, ‘Alo 185' Teksin üzerinden bize bildirirseniz, bize bu konuda yardımcı olabilirsiniz. Market alışverişlerinde de ürünün faturasını mutlaka alın. Son kullanma tarihi geçmiş veya şüpheli ürünlerin tespitinde bu faturalar büyük önem taşıyor. Böyle bir durumda ‘Alo 174 Gıda Hattı'nı veya ‘Alo 185' Teksin'i arayarak ihbarda bulunmanız bizim için yeterlidir" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, gündem, asayiş, zehirlenme, gıda, zabıta

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA