11 Şubat 2026 Çarşamba



11:55   TARSUS’TA SIGARAYı BıRAKMA GÜNÜ’NDE FARKıNDALıK ETKINLIĞI DÜZENLENDI   11:52   MERSIN ROMAN YARıŞMASı’NDA KAZANAN ‘HALEP YOLU’ OLDU   10:48   MERSIN’DE KAÇAK MAKARON OPERASYONU: 2 GÖZALTı   10:46   BAŞKAN SEÇER: "O YOL, MERSIN IÇIN ÇOK UYGUN BIR YOL DEĞIL ARTıK"   10:43   MERSIN’DE KAÇAK KAZı YAPAN ŞÜPHELI YAKALANDı   10:41   MOTOSIKLET KAZASıNDA GENÇ ADAM HAYATıNı KAYBETTI   10:38   AKDENIZ BELEDIYESI SERALARDA BITKI ÜRETIMINI ARTTıRDı   16:25   BOZYAZı’DA GÜVENLIK GÜÇLERINE BAŞARı BELGESI   15:45   MERSIN’DE SUÇ ORANLARıNDA DÜŞÜŞ: YÜZDE 16 GERILEME SAĞLANDı   12:12   AKDENIZ’DE ÇÖP TAKSILERLE ANI BIRIKEN ATıKLARA HıZLı ÇÖZÜM   12:09   SÜS BITKILERI MERSIN TARıMıNDA ALTERNATIF ÜRÜN OLUYOR   10:33   MERSIN’DE 4. NERGIS ŞENLIĞI BINLERCE VATANDAŞı BULUŞTURDU   10:27   HASTANE KORIDORLARıNDA DOLAŞAN KÖPEK TEDIRGIN ETTI   09:49   MERSIN’DE DENIZ KIRLILIĞINE GEÇIT YOK: 25 BIN METREKÜP TEKNE ATıĞı BERTARAF EDILDI   14:34   MOTOSIKLET KAZASıNDA YARALANAN GENÇ HAYATıNı KAYBETTI   14:32   KÜÇÜK ELLERDEN EKOLOJIK FARKıNDALıK SERGISI   14:29   MERSIN’DE HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN ÇÖP EV TEMIZLENDI   14:28   MERSIN’DE DEPREMLERININ PSIKOLOJIK ETKILERI ELE ALıNDı   14:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, FUARDA KENTIN TURIZM POTANSIYELINI TANıTTı   16:15   BAŞKAN BOLTAÇ, DEPREMIN YıL DÖNÜMÜNDE ADıYAMAN’DAKI ANMA TÖRENINE KATıLDı  
 
 
 
 
Karne gününde duygulandıran tören: Şehitlerin ismi verilen okullar açıldı
   

Mersin’de 401 bin 764 öğrenci için karne heyecanı yaşanırken, şehitlerin isminin verildiği okulların resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan şehit eşleri herkesi duygulandırdı, şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

 

Tarih : 16 Ocak 2026 Cuma 14:23

2025-2026 eğitim-öğretim yarı yılının tamamlanması nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de de karne heyecanı yaşandı. Mersin genelinde 401 bin 764 öğrenci karne aldı. Karne töreni ise bir süre önce Erdemli ilçesinde yapılarak hizmete giren şehitler Uzman Çavuş Halil Şahin ile Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu'nun isimlerinin verildiği okulun resmi açılışıyla birlikte gerçekleştirildi. Şehit eşlerinin konuşma yaptığı törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Konuşmaların ve duanın ardından Halil Şahin İmam Hatip Ortaokulu ile Şehit Celil Mutlu İlkokulu’nun resmi açılışı Mersin Valisi Atilla Toros,milletvekili Havva Sibel Söylemez, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, şehit aileleri, protokol üyeleri ve çocuklarla birlikte yapıldı. Açılış sonrasında Vali Toros ve beraberindekiler öğrencilere karnelerini verdi. Daha sonra okulun bahçesinde zeytin fidanları dikimi gerçekleştirildi.

Hem şehitlerin ismi verilen okulun resmi açılışını yaptıklarını hem de yarıyıl nedeniyle karne sevincini paylaştıklarını belirten Vali Atilla Toros," Şehit Halil Şahin İmam Hatip Ortaokulu ile Şehit Celil Mutlu İlkokulu aynı çatı altına yalnızca eğitim vermekle kalmıyor bir emaneti yaşıyor, bir bilinci geleceğe taşıyor"diyerek tüm şehitleri yad ettiklerini söyledi.

"Acımızın içindeki en büyük teselli"

Şehit eşi Melike Mutlu," Bir öğretmen ve bir eş olarak aynı zamanda da bir şehidin emaneti olarak konuşuyorum. Eşim Celil Mutlu vatan için gözünü kırpmadan yürüyen cesur bir askerdi. Görevini sadece bir meslek olarak değil, bir onur, bir sorumluluk olarak gördü. Vatan dediğinde sesi titredi, bayrak dediğinde gözleri dolardı. Bugün onun adının bir okulda çocukların sesinde umutlarında yaşayacak olması acımızın içindeki en büyük tesellidir. O bu vatanın evladıydı, artık bu okulunda adıdır.

"Ben şehit geleceğim dedi, 37 gün sonra şehit olarak geldi"

Gurur, acı, özlem gibi bütün duygularının bir arada olduğu bir gün yaşadıklarını değinen şehit eşi Deniz Şahin ise, eşinin mesleğe 14 yılını verdiğini ve her zaman önceliğinin vatan ve bayrak olduğunu kaydetti. Şehidinin vasiyetini de anlatan Şahin," Bayramın ilk günü babasının mezarına gittik. Babasının mezarında vasiyetini etti. Ben şehit geleceğim, bir dahaki gelişimi şehitlik olacak dedi. 37 gün sonra şehit olarak geldi. Ben gazi olarak gel ben sana bakarım dediğim de ise bana ‘ben sana yük olamam’ diyen bir eşim vardı. O bana yük değil Rabbim ’in bana bir hediyesiydi" diyerek konuşması herkesi duygulandırdı.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA