17 Nisan 2026 Cuma



13:23   MERSIN’DE 2 HÜKÜMLÜ YAKALANıP CEZAEVINE GÖNDERILDI   13:21   PARK HALINDEKI KAMYONA ÇARPAN 80 YAŞıNDAKI MOTOSIKLETLI HAYATıNı KAYBETTI   13:18   UYUŞTURUCU TACIRI YAKALANıP TUTUKLANDı   11:17   MTSO BAŞKANı ÇAKıR’DAN KOBİ’LER IÇIN ’TEKNOLOJI YATıRıM BANKASı’ ÇAĞRıSı   11:15   MERSIN’DE SAHIL HATTıNA ’PLAJ MERSIN’ PROJESI   11:13   MERSİN’DE GELİŞTİRİLEN KALP KAPAĞI PATENT ALDI   11:11   MERSIN’DE KAN PORTAKALLı LOKUM ÜRETILDI   11:08   ÖRTÜ ALTıNDA TURFANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   11:06   MERSIN’DE ORMAN YANGıNLARıNA KARŞı TATBIKAT YAPıLDı   15:52   MERSİN’DE TRAFİK GÜVENLİĞİ İÇİN SÜRÜCÜLERE UYGULAMALI EĞİTİM   15:34   MÜFTÜ YAŞAR’ıN ANNESI DUALARLA UĞURLANDı   15:29   MERSİN’DE KAMYON LASTİĞİ ŞİŞİRİRKEN PATLADI: O ANLAR KAMERADA   15:20   TBMM’NİN 106. YILINDA 106 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU   13:10   MERSIN’DE SERAYA BASKıN: BINLERCE KÖK HINT KENEVIRI ELE GEÇIRILDI   11:31   MAMURE KALESI CAMISINDE 700 YıLDıR IBADET SÜRÜYOR   11:28   MERSIN’DE 2 ŞÜPHELI BINLERCE KAÇAK MAKARONLA YAKALANDı   11:26   MERSIN’DE UYUŞTURUCU HAPLARLA YAKALANAN 2 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   11:24   MERSIN’DE MERCAN BILIM MERKEZI 200 BIN ZIYARETÇIYE ULAŞTı   11:16   TARSUS’TA ALACAK VERECEK KAVGASı: 1 ÖLÜ   11:15   MERSIN ŞEHIR HASTANESINDE SAĞLıK OKURYAZARLıĞı PANELI DÜZENLENDI  
 
 
 
 
Başkan Seçer: "Mersin’in değerlerine tüm Mersin’in sahip çıkması gerekir"
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2025 yılında birçok yatırıma imza atıldığını belirterek, 2026 yılının da büyük projelerin ve yüksek yatırımların yılı olacağını söyledi.

 

Tarih : 13 Ocak 2026 Salı 11:28

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 2026 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısı 1. Birleşimi, Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında, Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirildi. Toplantıda birimlerden gelen 37, komisyonlara havale edilen 19 ve gündem dışı 1 madde olmak üzere toplam 57 madde görüşüldü.

Toplantının açılışında 2025 yılı meclis çalışmalarını değerlendiren Başkan Seçer, geçtiğimiz yıl demokrasi anlayışıyla, oy birliğiyle alınan kararların kent yönetimine olumlu yansıdığını söyledi. Parti ayrımı gözetmeksizin ortak akılla hareket edilmesinin önemine dikkat çeken Seçer, meclis üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

2026 yılının büyük projelerin ve yüksek yatırımların yılı olacağını ifade eden Seçer, ulaşımdan sosyal politikalara, tarımdan imara kadar birçok alanda önemli yatırımların hayata geçirileceğini kaydetti. Belediyenin mali yapısına da değinen Seçer, geçmişte milyarları bulan SGK ve vergi borçlarının büyük ölçüde azaltıldığını belirterek, borcun yıllık gelire oranının yüzde 158’lerden yüzde 25 seviyelerine düşürüldüğünü söyledi. Bu tablonun güçlü bir mali disiplinin göstergesi olduğunu vurgulayan Seçer, yurtdışı kredi imkanlarının da yeniden açıldığını dile getirdi.

Devam eden ve planlanan projeler hakkında da bilgi veren Başkan Seçer, Hal Katlı Kavşağının kısa süre içinde tamamlanacağını, 2026 yılı içinde Mezitli Kuyuluk Katlı Kavşağının yapımına başlanacağını açıkladı. Müftü Deresi Yaşam Vadisi Projesinin ilk etabının ilk 6 ay içinde başlayacağını belirten Seçer; Tarsus’ta çocuk kampüsü, yarı olimpik yüzme havuzu ve spor salonu, Anamur’da ise kültür merkezi projelerinin de aralarında bulunduğu birçok yatırımın 13 ilçede hayata geçirileceğini söyledi. Seçer, "Biz bugünü değil, Mersin’in 10-20 yıl sonrasını düşünerek çalışıyoruz" dedi.

Toplantıda kırsal mahallelerde uygulanan indirimli su tarifesi de gündeme geldi. MESKİ Genel Müdürü Ali Rıza Özdemir, yasal düzenlemeler doğrultusunda kırsal mahalle statüsünün yeniden belirlenmesi halinde indirimli tarifenin devam edeceğini anlattı. Başkan Seçer ise süreç netleşene kadar kırsal mahalleler için okuma ve tahsilat yapılmadığını ifade etti.

Gündemin önemli başlıklarından biri olan Mersin İdman Yurdu konusunda konuşan Başkan Seçer, yasalar gereği belediyelerin profesyonel spor kulüplerine doğrudan maddi destek veremeyeceğini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak tesis tahsisi ve altyapı desteği gibi yasal çerçevedeki tüm imkanların sağlandığını belirten Seçer, "Mersin’in değerlerine sadece belediye başkanları sahip çıkamaz. Bu kentin iş insanı, yöneticisi, taraftarı herkes sorumluluk almalıdır" ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca Denetim Komisyonu üyeleri belirlenirken, bazı taşınmazların satın alınması ve belediyeye ait arsa, konut ve işyerlerine ilişkin yönetmelik değişiklikleri oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Meclis, gündemdeki tüm maddelerin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, gündem, siyaset, politika

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA