6 Ocak 2026 Salı



13:13   ERDEMLI’DE EV YANGıNı BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ   12:04   GÖKSU’NUN SIYAH AKMASıNA NEDEN OLAN TESISE 1 MILYON 337 BIN TL CEZA   11:47   TEKSIN, 2025’TE 1 MILYON 250 BIN ÇAĞRıYLA MERSINLILERIN ÇÖZÜM ADRESI OLDU   11:28   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı BILINÇLENDIRILDI   11:22   SELAHATTİN DEMİRTAŞ’A “CUMHURBAŞKANINA HAKARET” SUÇUNDAN HAPİS CEZASI   10:57   TOROSLARDAKI YABAN KEÇILERI KORUMA ALTıNDA   10:25   MERSIN’DE BINLERCE ADET PATLAYıCı ELE GEÇIRILDI: 1 TUTUKLAMA   16:56   AK PARTI MERSIN’DE ÜYE SAYıSıNı 209 BININ ÜZERINE ÇıKARDı   16:28   MÜSTAKIL EVDE KORKUTAN YANGıN   14:53   BALıKESIR’DEN KAYıP OLARAK ARANAN ŞAHSıN CESEDI MERSIN’DE BULUNDU   11:35   ANAMUR’DA SULAR ALTıNDA KALAN KÖYDEN GERIYE BIR MINARE KALDı   11:02   MATEMATIK EVI BIR YıLDA BINLERCE ÖĞRENCIYI AĞıRLADı   10:55   TÜRKIYE’NIN MAVI SULARDAKI YENI GÜÇLERI: ÇAĞRı BEY VE YıLDıRıM’DA HAZıRLıKLAR SÜRÜYOR   10:14   MERSIN’DE YEŞIL ALANLAR IKLIM DOSTU UYGULAMALARLA BÜYÜTÜLDÜ   16:54   OTOMOBIL ALEV ALEV YANDı   16:50   CHP’DEN ISTIFA EDEN ÇAKıR, AK PARTI’YE GEÇECEĞINI AÇıKLADı   14:22   MERSIN’DE COŞKULU KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ: JÖAK HELIKOPTER ILE ‘ÜZÜM SALKıMı’ GÖSTERISI YAPTı   12:18   MERSIN’DE KALDıRıM IŞGALINE IZIN VERILMIYOR   11:04   MERSINDE 1 MILYAR 180 MILYONLUK "CHANGE ARAÇ" ÇETESINE OPERASYON: 14 TUTUKLAMA   09:56   BELEDIYENIN ARACıNDAN AKÜLERI ÇALAN 2 ŞÜPHELI TUTUKLANDı  
 
 
 
 
Türkiye’nin mavi sulardaki yeni güçleri: Çağrı Bey ve Yıldırım’da hazırlıklar sürüyor
   

Türkiye’nin enerji filosuna katılan ikiz derin deniz sondaj gemisi Çağrı Bey ve Yıldırım kırmızı beyaz boyanırken son hazırlıkların yapıldığı yakın zamanda göreve uğurlanmasının beklendiği bildirildi.

 

Tarih : 5 Ocak 2026 Pazartesi 10:55

Türkiye'nin enerji filosuna kattığı 228 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki 7. nesil ikiz 5 ve 6'ıncı sondaj gemileri Mersin'in Silifke ilçesi Taşucu Ağalar İskelesi'nde kırmızı-beyaza boyandı. Hazır hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü gemilerin ön yan kısımlarına Türk bayrağı işlendi. Hazırlıkların sürdüğü ultra derin deniz sondaj gemilerine ise Çağrı Bey ve Yıldırım isimlerinin verildiği açıklanmıştı. Karadeniz’de görev yapması planlanan Yıldırım ve Somali’ye gidecek olan Çağrı Bey’de hazırlıklar hızla devam ederken son durumları görüntülendi.

Çağrı Bey bu ay yola çıkacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Petrolleri 'nin bünyesine katılan ikiz gemilerden Somali'ye gidecek olan Çağrı Bey Sondaj Gemisi'nin Taşucu Limanı'ndaki operasyonel hazırlık sürecinin bu ay içinde tamamlanması bekleniyor. Daha sonra hareket etmesi planlanan geminin Somali'deki ilk sondaj operasyonu için harekete geçeceği öğrenildi.

Yıldırım Karadeniz Yolcusu

Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'nda görev yapan Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han derin deniz sondaj gemilerine ise Yıldırım'ın katılacağı bildirildi. Yıldırım'ın ocak ayında Filyos Limanı'na hareket etmesi, burada kule montajı ve operasyonel hazırlıklarının tamamlanmasının ardından da mart ayı sonunda Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi kapsamında ilk kuyu tamamlama operasyonuna başlamasının hedeflendiği açıklanmıştı.

İnşası 2024 yılında Güney Kore'de tamamlanan ve Türkiye'nin enerji filosuna katılan ikiz gemiler, derin denizde 12 bin metreye kadar sondaj yapabiliyor. ‘7. nesil ultra derin deniz sondaj gemisi' olarak adlandırılan gemiler, 228 metre uzunluğa ve 42 metre genişliğe sahip. Helikopter pisti bulunan gemiler ayrıca 200 personele yaşam alanı da sunuyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, gündem, liman, sahil,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA