3 Şubat 2026 Salı



14:03   MERSIN’DEKI KAZADAN ACı HIKAYE: İKIZLERI ÖLÜM AYıRDı, 3 CENAZE YAN YANA DEFNEDILDI   12:00   KÜLTÜR VE SANAT EVLERI GENÇLERI ÜRETIME KAZANDıRıYOR   11:01   MERSIN’DE 72 YAŞıNDAKI OSMAN AMCA HAFıZ OLDU   10:38   SON 5 YıLDA TÜRKIYE’YE 250 MILYON $ YATıRıM YAPAN ÇIMSA’DAN IHRACATA 1,5 MILYAR $’LıK KATKı   10:06   MERSIN’DE BERAT KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:02   MERSIN’DE SELIN IZLERI SAHILLERDEN SILINIYOR   09:58   MERSIN’DE AV SıRASıNDA DOMUZ SALDıRıSı KAMERADA   15:48   MERSIN’DE SIGARA KAÇAKÇıLARıNA OPERASYON: 4 TUTUKLAMA   15:44   MERSIN’DE SELIN VURDUĞU KıRSAL MAHALLELERDE YARALAR SARıLıYOR   14:42   MERSIN MUHTARLAR DERNEĞI’NDEN ARBEL’E ZIYARET   10:47   SEL SONRASı ’MILYONLUK’ YAZLıKLARıN ÖNÜNDE ’EKMEK’ MÜCADELESI   10:41   TOROS DAĞLARıNDAKI YıLKı ATLARı VE YABANI HAYVANLAR UNUTULMADı   10:37   MERSIN’DE IKLIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK ÇALıŞMALARı MASAYA YATıRıLDı   13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU  
 
 
 
 
Başkan Seçer: "Mersin’i herkes takdir ediyor"
   

TBB Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in farklı kültürlerin barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşadığı örnek bir kent olduğunu vurguladı.

 

Tarih : 20 Aralık 2025 Cumartesi 15:02

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MARİDER) tarafından düzenlenen ‘25. Yıl Onur Gecesi'ne katıldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği buluşmada, MARİDER Başkanı Şeyhmuz Ceylan tarafından Başkan Seçer'e katılımlarından dolayı plaket takdim edildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın yanı sıra kentin iş, ekonomi ve siyaset dünyasından birçok ismin yer aldığı gecede konuşmasına, katılan tüm davetliler ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Başkan Seçer, Mersin'de yaşayan herkesin mutlu olduğunu söyledi. İnsanların ‘Mersin Türkiye'nin izdüşümüdür, Türkiye'nin özetidir' demelerinin boşuna olmadığını belirten Seçer, "Mersin hem Türkiye'ye hem dünyaya bir arada kardeşçe yaşama kültürünün dersini veren kenttir" dedi.

"Mersin'i herkes takdir ediyor"

Mersin'in çok geliştiğini ve bunun da kentin yapısını oluşturan farklı kültürlerin çok çalışmasının sinerjisi ile gerçekleştiğini dile getiren Seçer, "Mersin'de herkesin yüzü güldüğü, kentimize huzur hakim olduğu ve Mersin her geçen gün daha da güzel olduğu zaman mutlu oluyoruz. Mersin'i herkes takdir ediyor" diye konuştu.

Kente farklı şehirlerden farklı nedenlerle gelen insanların kenti fırsatlar şehri haline getirdiğini aktaran Seçer, "Mersin'de herkes çalışıyor. Kendisi ve ailesi daha iyi şartlarda yaşasın diye daha çok çalışıyor. Mersin bu özelliği sayesinde gelişiyor. Onun için enerjimiz ve sinerjimiz çok yüksek"ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Seçer, bölgede yaşanan gelişmelerin ülkeye yansımamasının mümkün olmadığının altını çizdi. Mersin'de sağlanan barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik ortamının Türkiye'de de sağlanabileceğini dile getiren Seçer, "Bir arada yaşama kültürü, barış ve kardeşlik siyaset üstüdür. Bu insanlığın özünde, genlerinde olmalıdır. Bölgemizde çok önemli gelişmeler oluyor. Bunun ülkemize yansımaması mümkün değil. Bunu öngörerek bundan sonraki süreçte, nasıl dün olduğu gibi kardeşçe yaşadıysak, bugün de yarın da yine kardeşçe bir arada yaşamanın yollarını hep beraber bulmamız lazım ve bunu siyaset üstü konuşmamız, siyaset üstü görmemiz lazım. Tıpkı Mersin'de olduğu gibi" şeklinde konuştu.

"Türkiye çok güçlü bir ülkedir"

Türkiye'nin demokrasi, ekonomi, hukuk devleti anlayışı gibi farklı konularda sorunlarının olmasının yanı sıra kendisinin ülkenin geleceği adına umutlu olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Seçer, "Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Türkiye'nin devlet geleneği çok eskidir. Türkiye dün de bugün de dünyada saygın olmuştur, saygın olmaya da devam edecektir. Bunu biz çalışarak yapacağız. İleride çocuklarımız bizi iyi ansınlar diye bu bilinçle çalışıyoruz, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz" sözlerine yer verdi.

Gecede konuşan MARİDER Başkanı Şeyhmuz Ceylan ise kendilerini Mardinli Mersinliler olarak gördüklerini belirterek "Bu coğrafyada yüzyıllardır farklı diller, inançlar ve kültürler, aynı saygı ve kardeşlik ikliminde yan yana yaşamıştır. Bugün de bizi bir araya getiren bu ortak hafıza, ortak vicdan ve bu güçlü birlik duygusudur. Bugün burada bulunan bizler sadece Mardinli ya da sadece Mersinli değiliz. Bizler Mardinli Mersinlileriz. Bizler, Mardin'in kadim mirasını, Mersin'in üretkenliğini, hoşgörüsünü, ticaret kültürünü aynı yürekte buluşturan büyük bir aileyiz. Bu şehre emek veren, yatırım yapan, istihdam sağlayan ve Mersin'i kendi memleketi gibi sahiplenen yaklaşık 200 bin Mardin hemşerimize gönülden teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, başkanseçer, gündem

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA