21 Aralık 2025 Pazar



17:20   CHP’DEN ISTIFA EDEN ÇAKıR MEMLEKETI MERSIN’DE COŞKUYLA KARŞıLANDı   16:46   MERSIN’DE UÇAN SÜPÜRGE KADıN FILMLERI FESTIVALI IKINCI KEZ PERDELERINI AÇTı   15:02   BAŞKAN SEÇER: "MERSIN’I HERKES TAKDIR EDIYOR"   14:55   MERSIN’DE GENÇLERE YÖNELIK YENI KARIYER PROJELERI TANıTıLDı   14:52   MERSIN’DE PASTıRMA YAZı: TÜRKIYE’NIN EN SıCAK ILLERI ARASıNDA ILK SıRLARDA YER ALDı   15:11   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ONUR KONUĞU, PROF. DR. RUŞEN KELEŞ OLDU   14:46   KKTC 5. CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’DAN TOROSLAR’A ZİYARET   10:01   BÜYÜKŞEHİR’İN SANATÇILARI, ACEMAŞİRAN MAKAMINDA ESERLER SESLENDİRDİ    14:29   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN MAHALLELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI   11:42   MSK OOSTENDE’Yİ 84-76 YENDİ   11:22   YENİ YIL COŞKUSUNUN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’İN YILBAŞI PAZARI   10:02   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VERDİĞİ DESTEKLERLE ÜRETİCİYE NEFES OLUYOR   09:59   AKDENİZ’DE AĞIR HASARLI BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ   14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK  
 
 
 
 
MERSİN’DE TARIM İŞÇİLERİNİN ÇOCUKLARI DOYASIYA EĞLENDİ
   

Mersin’de merkez Akdeniz ilçesi Adanalıoğlu-Limonlu Mahallesi’nde çadırlarda kalan Suriyeli tarım işçilerinin çocukları, Mersin Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinlikte doyasıya eğlenirken çadırların arasından çocuk kahkahaları yükseldi.

 

Tarih : 23 Şubat 2021 Salı 11:57

Mersin Büyükşehir Belediyesi, seralarda veya tarlalarda hasat, budama, ot alma veya çapalama işlerinde çalışan, çoğunluğunu Suriyeli misafirlerin oluşturduğu mevsimlik tarım işçilerinin yaşadıkları alanların iyileştirilmesinin yanı sıra sağlık ve sosyal hizmetlerden de faydalanmaları için çalışmalarına devam ediyor.  

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından uygulamaya konulan ve Büyükşehir Belediyesinin de destek verdiği proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Akdeniz ilçesi Adanalıoğlu-Limonlu Mahallesi sınırları içerisinde kalan Suriyeli mevsimlik tarım işçilerine gönderilen çadırların kurulması, alanın düzenlenmesi, eşya dağıtımı ve sağlık kontrollerinin ardından şimdi de sosyal aktiviteler düzenlenmeye başlandı.

ÇOCUKLAR, MÜZİK EŞLİĞİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik müzikli aktivite gerçekleştirildi. Belediyenin uzman eğitmenleri eşliğinde düzenlenen etkinlikte, anne ve babalarıyla çadırlarda kalan ve sınırlı sayıda imkanlarla oyun oynayabilen çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatıldı. Renkli anların yaşandığı etkinlikte, birçok oyuna dahil olan çocukların mutlulukları yüzlerine yansıdı. Hareketli müziklerle bol bol oynama şansı bulan çocuklara zaman zaman büyükleri de eşlik etti.

Program kapsamında Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi tarafından da çadırlarda yaşayan tüm ailelere hijyen kiti ile portakal ve limon dağıtımı da yapıldı. Geçtiğimiz günlerde yine Büyükşehir Belediyesi tarafından mevsimlik tarım işçisi ailelere 150 koli süt dağıtımı gerçekleştirilmişti.

“ÇOCUK OLDUKLARININ FARKINA VARDILAR”

Ailesiyle birlikte çadırlarda kalan Sedef Dizlek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yardımlar ve gerçekleştirilen etkinlikle ilgili olarak, “Burada 40-50 civarında çadır var. Bu çadırların ilk durumları hiç iyi değildi. Her taraf çamur ve toprak içerisindeydi. Yağmur yağınca yerler sürekli ıslanıyordu. Büyükşehir Belediyesi ilk önce mıcır dökerek başladı. Burayı yükselttiler. Artık yağmur yüzünden hiçbir sıkıntı çekilmiyor. Yine Büyükşehir yeni çadır yardımında bulundu. Artık daha yeni çadırlar var. Sağlık konusunda olsun, yiyecek konusunda olsun her türlü yardım ve desteği sağlıyorlar. Öncelikle gelip ihtiyaçları araştırıyorlar; sonra ellerinden nasıl bir yardım gelebiliyorsa bunun için çabalıyorlar. Büyük, küçük demeden ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorlar. Bunun için Başkan Vahap Seçer başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Çocuklara yönelik etkinlik yapıldı. Ben onları daha önce bir arada eğlenerek görmemiştim. Bugün hepsi kardeş gibi birlikte oynayabiliyorlar. Çocuk olduklarının farkına vardılar” dedi.

“ÇOCUKLARIN MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNUYOR”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Şube Müdürü Hasbi Salman ise mevsimlik tarım işleri gibi çocuklarının da zor şartlardan etkilendiğini belirterek, “Bu çocuklar gerçekten sosyo-ekonomik olarak çok zor şartlar altında yaşıyorlar. Bizim amacımız, etkinlik grubumuzla kaliteli zaman geçirmelerine olanak vermekti. Buraya geldik, Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığımız da buradaydı; narenciye ürünleri ve hijyen kitleri dağıttı” şeklinde konuşarak çocukların mutluluklarının gözlerinden okunduğunu söyledi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tarımişçileri, çadır, mevsimlik, işçi, çocuklar, eğlendi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA