1 Mayıs 2026 Cuma



21:50   MUT-SILIFKE YOLUNDA HEYELAN RISKI TARIH OLUYOR   15:44   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "İHRACAT SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ, HEDEF TÜRKİYE’DE İLK 3"   15:41   AKDENİZ’DE İKİNCİ ’BİLGİ LİMANI KÜTÜPHANESİ’ HİZMETE GİRDİ   11:25   PASAJDA ÖLÜ BULUNAN EYÜP CAN’ıN ILK DURUŞMASı GÖRÜLDÜ: OLAY YERINDE ÇIFTE KEŞIF YAPıLDı    11:23   TARSUS’TA 400’Ü AŞKıN GÜREŞÇI ER MEYDANıNA ÇıKACAK   11:21   BAŞKAN BOLTAÇ: "BU BAŞARı HEPIMIZ IÇIN GURUR VERICI"   11:20   MERSİN’DE HAL KATLI KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI    16:03   HSK ÜYESI YURTSEVER’DEN MERSIN ADLIYESI’NE ZIYARET   15:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR HALK KART NİSAN AYI ÖDEMELERİNİ HESAPLARA YATIRDI   14:12   YÜZLERCE ÖĞRENCİDEN ARDA GÜLER’E "10 NUMARA" DAVET   12:29   BAŞKAN YILDIZ, ÜRETİCİ VE KÖYLÜ PAZARINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   10:58   KALICI VE NİTELİKLİ ÇÖZÜMLERLE MEZİTLİ’DE TEKNİK STANDARTLARA UYGUN YOL ÇALIŞMALARI   10:11   SİLİFKE’DE AŞHANEDEN HER GÜN YÜZLERCE KİŞİYE SICAK YEMEK DESTEĞİ   10:05   TARSUS’TA YENİ KUR’AN KURSU KAPILARINI AÇTI   10:01   MESKİ’NİN LABORATUVARI ULUSLARARASI STANDARTLARDA GÜVEN TAZELEDİ   09:57   TARSUS BELEDİYESİNDEN ÜRETİCİYE DESTEK BÜYÜYOR   09:54   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "KÜRESEL REKABET İÇİN ‘MADE İN TÜRKİYE’Yİ MARKALAŞTIRMALIYIZ"   16:00   AKDENIZ ZABıTASı DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   15:56   BAŞKAN YILDIZ’DAN 1 MAYIS YÜRÜYÜŞÜNE DAVET   15:44   MERSIN’DE 260 ÖĞRENCI HAFıZLıK ICAZETI ALDı  
 
 
 
 
‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesi bu kış da Mersin’in içini ısıtıyor
   

Mersin’de Büyükşehir Belediyesinin, ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesi yeniden başladı. Kentin 60 noktasında her sabah dağıtılan sıcak çorba, işe ve okula giden vatandaşların içini ısıtıyor.

 

Tarih : 12 Kasım 2025 Çarşamba 11:03

Büyükşehir Belediyesinin, vatandaşların gönlüne giren ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesi bu yıl da havaların serinlemesiyle başladı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kentin birçok noktasına kurulan mobil araçlardan yükselen mercimek çorbası kokusu, vatandaşların gününü aydınlatıyor. İşe ve okula gidenlerin yanı sıra, tadını sevdiği için evinden çıkıp gelen vatandaşların da müdavimi olduğu hizmet Mersinlilerden tam not alıyor.

İçleri ısıtan hizmetle bugüne kadar 2,5 milyon vatandaşa ulaşıldı

2019 yılından bu yana devam eden proje, Mersin genelinde yoğun ilgi görüyor. Kent merkeziyle birlikte Erdemli, Tarsus, Çamlıyayla ve Silifke’de haftanın 6 günü toplam 60 noktada sanayi siteleri, okul, hastane önleri, kavşaklar ve insanların yoğun olarak kullandığı bölgelerde hizmet veren projeyle, bugüne kadar 2,5 milyonun üzerinde vatandaşa ulaşıldı. Vatandaşlar, çorba noktalarının güncel konumlarını, Büyükşehir Belediyesinin web sitesi ve 'Teksin' uygulaması üzerinden öğrenebilir.

"Kent genelinde haftanın 6 günü 60 noktada hizmet veriyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Selime Canlı, ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesi hakkında bilgi vererek, "Büyükşehir Belediyesi olarak 2019 yılından bu yana, işine yetişmeye çalışan vatandaşlarımızın ve okula giden öğrencilerimizin içini, ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesiyle ısıtıyoruz. Haftada 6 gün boyunca kent merkezinde, Erdemli, Tarsus, Çamlıyayla ve Silifke’de toplam 60 noktada hizmet veriyoruz" dedi. 6 yılda 2,5 milyonun üzerinde vatandaşı ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesiyle buluşturduklarını kaydeden Canlı, "Vatandaşlarımız çorba ikram noktalarımızı 'Teksin' uygulamamızdan ve web sitemizden öğrenerek, güne sıcak bir başlangıç yapabilir" ifadelerini kullandı.

İşçisinden emeklisine, öğrencisinden esnafına herkes güne Büyükşehir Belediyesi çorbası ile başlıyor

Büyükşehir Belediyesinin ikramı olan çorbanın çok güzel olduğunu ve severek içtiklerini anlatan Gülseren Elveren, "Böyle bir hizmet verdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Bu benim için büyük bir keyif. 24 sene aşçılık yaptım ve çorbayı evimde de pişiriyorum. Ama bu tat yok. Onun için gelip alıyorum" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, proje, 1ekmek, 1çorba

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA