29 Ocak 2026 Perşembe



15:03   MERSIN’DE EV YANGıNı: BIR EV KULLANıLAMAZ HALE GELDI   15:00   MERSIN’DE DOLU SERA ÇÖKERTTI, BAHÇELERE ZARAR VERDI   14:55   MERSIN’DE ONKOLOJI HASTALARı ULAŞıM SORUNU YAŞAMıYOR   14:55   MERSIN’DE ONKOLOJI HASTALARı ULAŞıM SORUNU YAŞAMıYOR   13:29   MERSIN SILIFKELI KAMYONCULARDAN TAŞERON TEPKISI   11:33   SAĞLıK TURIZMINDE KOMPLIKASYON SIGORTASı ZORUNLU OLDU   11:26   MERSIN’DE HANıMEVLERI KADıNLARA GÜVENLI VE SıCAK ALAN SUNUYOR   10:11   ANTIKA PAZARı, MERSIN’DE NOSTALJI TUTKUNLARıNı BULUŞTURUYOR   10:07   BIR CARETTA CARETTA DAHA ÖLÜ BULUNDU:15 GÜNDE 7’INCI ÖLÜM   12:59   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AVM’DE SPORLA BULUŞTU   12:33   BOZYAZı’DA KURTLAR KÖYE INDI: O ANLAR KAMERADA   12:29   İŞ SANAT ANADOLU SERGILERI’NIN YENI YıLDAKI ILK DURAĞı MERSIN OLDU   12:19   KARDAN ADAM MOTOSIKLET KASASıNDA YOLA ÇıKTı   12:15   KARıN TADıNı ÇOCUKLAR ÇıKARDı: KIMI LEĞENLE KIMI NAYLONLA KAYDı   12:11   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSÜ ÖĞRENCILERINDEN SANAT ŞÖLENI   12:05   MERSIN’DE 5. ULUSAL MASA TENISI VETERAN TURNUVASı TAMAMLANDı   10:03   MERSIN’DE 10 MILYARLıK SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU: 17 TUTUKLAMA   09:59   MERSIN VALILIĞI: "HAVAYA ATEŞ EDEN ŞAHıS VE OĞLU GÖZALTıNA ALıNMıŞ OLUP, SORUŞTURMA TITIZLIKLE SÜRDÜRÜLMEKTEDIR"   14:47   MERSIN’DE DRIFT YAPAN SÜRÜCÜYE 58 BIN 217 TL CEZA   11:49   BAŞKAN SEÇER: "441 MAHALLEMIZ KıRSAL MAHALLE STATÜSÜNÜ DEVAM ETTIRECEK"  
 
 
 
 
Zeytinin zahmetli yağ yolculuğu başladı
   

Türkiye’de tüketilen zeytinyağının yüzde 20’sini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinde üreticilerin hasadıyla birlikte fabrikalarda mesai başladı

 

Tarih : 27 Ekim 2025 Pazartesi 10:34

Bu yıl 120 bin ton zeytin ile 10 bin ton civarında da yağ rekoltesinin beklendiği bildirildi

Türkiye'de zeytinyağının yüzde 20'sini karşılayan Mersin'in Mut ilçesinde üreticilerin hasadıyla birlikte fabrikalarda mesai başladı. Bu yıl 120 bin ton zeytin ile 10 bin ton civarında da yağ rekoltesinin beklendiği bildirildi.

Türkiye'nin önemli zeytin üretim merkezlerinden Mersin'in Mut ilçesinde hasat başladı. Hem sofralık hem de yağlık zeytinin yetiştiği bölgede sabahın erken saatlerinde bahçelere giren işçiler, tırmıklarla hasat yapıyor. Ardından hasat edilen zeytinlerden sofralık olanlar boyuna göre ayrılıyor. Bir kısmı normal zeytin olarak tüketilmesi için ayrılırken, bir kısmı da yağ üretim tesislerine gönderiliyor. Elek numarasına göre kilogramı 60 liradan başlayıp 85 liraya kadar alıcı bulan zeytinin yağ fiyatının ise 300 TL civarında olduğu belirtildi.

"120 bin ton hasat bekleniyor"

İlçedeki rekolte beklentisiyle ilgili bilgi veren Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz, "2025-2026 yılı zeytin ve zeytinyağı hasadımız başladı. İlçemizde bu yıl rekoltemiz hava şartlarından kaynaklı, yağışların olmamasından kaynaklı biraz düşük. Bu yıl takriben 120 bin ton zeytin, 10 bin ton civarı da zeytinyağı rekoltesi beklemekteyiz. İlçemizde kayıtlı 10 milyon zeytin ağacımız var. Bu yıl çiftçi rekolte az olsa da fiyat aralığından memnun. Şu anda üreticinin yüzünü güldürmekte. Zeytin fiyatı 60 ile 85 lira arasında değişmekte" dedi.

Üretici Mehmet Çaltı ise, "Bu yıl hava şartlarından dolay zeytin verimimiz çok düşük. Kalitesi yüksek ama ürünün onda birini alamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Zeytinyağı çekimi hakkında bilgi veren makina operatörü Ali İhsan Şahin de, "Dökülen zeytinlerimiz buradan üniteye gider sonra da makineye yağ olmak için yol alır. Daha sonra makineden yağ olarak çıkar sofralara gönderilir" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, yağ, zeytinyağı, sezon, ekonomi, zeytin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA