15 Aralık 2025 Pazartesi



10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:58   KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI’NIN 3. FAZ ÇALIŞMALARI KENTE YANSIMAYA BAŞLIYOR   09:55   BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE TEŞKİLATI, MODERN EKİPMANLARLA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ   14:07   MERSİN KAN PORTAKALI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI   14:03   BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI 7/24 GÖREVE HAZIR   10:28   BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR   16:23   ÖZEL BİREY ANNELERİ BÜYÜKŞEHİR İLE HEM SOSYALLEŞİYOR HEM EL İŞİ ÖĞRENİYOR   10:30   ELİT ATLETLER ULUSLARARASI MERSİN MARATONU’NDA BULUŞUYOR   10:24   BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ KENTTE DENETİMLERİNİ SÜRDÜYOR   13:13   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN ÖZEL BIREYLER VE AILELERINE MORAL VEREN ETKINLIK   13:07   BÜYÜKŞEHİR SİNEMA OFİSİ, KADIN RADYOCULARIN HİKAYESİNİ MERSİNLİLERLE BULUŞTURDU   10:38   VATANDAŞLAR DOĞAYLA İÇ İÇE BİR SEZON İÇİN HAZIR   16:45   BAŞKAN YILDIZ’DAN ENGELSİZ YAŞAMA GÜÇLÜ MESAJ: “365 GÜN EMPATİ”   12:14   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN 2025’TE 500 HANEYE “EVDE TEMİZLİK VE KİŞİSEL BAKIM” DESTEĞİ   12:10   MERSIN ANAMUR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ, 3 ARALıK DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ KAPSAMıNDA SOSYAL FARKıNDALıK OLUŞTURMAK AMACıYLA ÇEŞITLI ZIYARET VE ETKINLIKLER DÜZENLEDI.   11:00   MERSIN ESOB BAŞKANLAR KURULU YAPıLDı   09:54   BÜYÜKŞEHİR’DEN 18 ELEKTRİKLİ OTOBÜS İLE MERSİN ULAŞIMINA ÇEVRECİ BİR DOKUNUŞ  
 
 
 
 
MERSİN’DE SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE COVİD HASTALARINA NARENCİYE ÜRÜNLERİ ULAŞTIRILIYOR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen, ‘Covid-19 Salgınına Doğal Vitamin Desteği Projesi’ kapsamında hem korona virüse yakalanan vatandaşlara hem de Aile Sağlığı Merkezlerindeki sağlık çalışanlarına narenciye ürünleri dağıtılıyor.

 

Tarih : 21 Şubat 2021 Pazar 15:31

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ‘Covid-19 Salgınına Doğal Vitamin Desteği Projesi’, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Sosyal Hizmetler ile Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairelerinin koordinesinde yürütülüyor. Üreticiden alınan narenciyeler ikişer kilo portakal ve birer kilo limon olacak şekilde filelere konulup paketlendikten sonra, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının dağıtım araçlarına yükleniyor. Portakal ve limon fileleri aşhaneye getirildikten sonra oradan alınan gıda kolileri ile birlikte hastaların evlerine kadar götürülüp kapı kapı dağıtılıyor. Özenle paketlenen narenciyeler, korona virüs salgını ile mücadele eden hastaların sofrasına şifa olarak giriyor. Büyükşehir ekiplerinin bıraktığı gıda kolisi ve narenciye ürünlerini kapılarında gören karantinadaki vatandaşlar, pencerelerinden el sallayarak teşekkür etti.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ ÇALIŞANLARINA DA ŞİFA OLUYOR

Büyükşehir Belediyesinin projesi sadece karantinadaki hastaları değil, salgında büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarını da kapsıyor. Ekipler, Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına da hazırlanan narenciye filelerinden ulaştırıyor. Portakal ve limon desteği sağlık çalışanlarının yüzünü güldürüyor.

NARENCİYE FİLELERİNDE BAŞKAN SEÇER’İN MESAJI DA YER ALIYOR

Vitamin deposu filelerin üzerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, “Sevgili hemşehrim, geçmiş olsun. Bağışıklık sistemini güçlendirerek, birçok hastalıktan olduğu gibi korona virüsten de korunabilmen mümkün! Mersinimizin C vitamini deposu ürünleriyle, en kısa sürede bu hastalığı da atlatarak sağlığına kavuşacağına inanıyorum. Acil şifalar dilerim” mesajı da yer alıyor.

VATANDAŞLAR NARENCİYE VE GIDA KOLİSİ TALEBİNİ 'ALO 185’İ ARAYARAK YAPABİLİYOR

Karantinadaki vatandaşlar, gıda kolisi taleplerini 'TEKSİN MERSİN İletişim Koordinasyon ve Analiz Merkezi’ne Alo 185’ten ulaştırıyor. Bu doğrultuda tespit edilen hastaların kapısına hem narenciye ürünleri hem de gıda kolileri bırakılıyor. Narenciye ürünlerini Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, gıda kolilerini de Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı temin ediyor ve yine dağıtımları Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri gerçekleştiriyor.

“NARENCİYE ÜRÜNLERİNİ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK ADINA DAĞITMAYI UYGUN GÖRDÜK”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı Şube Müdürü Uzman Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır, 2019’dan bu yana korona virüs pandemisiyle mücadele edildiğini ve hastalıkla mücadele kapsamında birçok yol arandığını ifade ederek, “Maske, mesafe ve hijyenin önemini bildiğimiz bugünlerde bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için beslenmemize ne kadar dikkat etmemiz gerektiğini de biliyoruz. Vücut direncini artırdığını bildiğimiz C vitamini, korona virüs tedavisinde de yüksek dozda kullanılmakta. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak C vitamini deposu olarak bilinen ve kentimizi sembolize eden narenciye ürünlerini, gerek soğuk algınlığı gerek korona virüs gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek adına dağıtmayı uygun gördük. Soğuk havanın arttığı bugünlerde, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için mutlaka beslenmemize çok dikkat edelim. Her gün mutlaka narenciye ürünlerini tüketmeye dikkat edelim” şeklinde konuştu.  

“HASTA OLDUKTAN SONRA VÜCUDUN DOĞAL VİTAMİNE İHTİYACI VAR”

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Bitkisel Materyal ve Seracılık Şube Müdür Vekili Selçuk Şahutoğlu, hayata geçirilen projeyle ilgili olarak, “Hasta olduktan sonra vücudun doğal vitamine, bağışıklık sisteminin de güçlenmesine ihtiyaç var. Bizler de bunu dikkate alarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in girişimleri doğrultusunda Mersinli üreticilerin üretmiş oldukları 2 kilo portakal, 1 kilo da limon olmak üzere toplam 3’er kiloluk vitamin filelerini oluşturduk. Bunları da vatandaşlarımıza dağıtmaya devam edeceğiz” dedi.  

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, narenciye, pandemi, sağlıkçı, hasta, covid

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA