1 Mayıs 2026 Cuma



15:44   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "İHRACAT SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ, HEDEF TÜRKİYE’DE İLK 3"   15:41   AKDENİZ’DE İKİNCİ ’BİLGİ LİMANI KÜTÜPHANESİ’ HİZMETE GİRDİ   11:25   PASAJDA ÖLÜ BULUNAN EYÜP CAN’ıN ILK DURUŞMASı GÖRÜLDÜ: OLAY YERINDE ÇIFTE KEŞIF YAPıLDı    11:23   TARSUS’TA 400’Ü AŞKıN GÜREŞÇI ER MEYDANıNA ÇıKACAK   11:21   BAŞKAN BOLTAÇ: "BU BAŞARı HEPIMIZ IÇIN GURUR VERICI"   11:20   MERSİN’DE HAL KATLI KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI    16:03   HSK ÜYESI YURTSEVER’DEN MERSIN ADLIYESI’NE ZIYARET   15:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR HALK KART NİSAN AYI ÖDEMELERİNİ HESAPLARA YATIRDI   14:12   YÜZLERCE ÖĞRENCİDEN ARDA GÜLER’E "10 NUMARA" DAVET   12:29   BAŞKAN YILDIZ, ÜRETİCİ VE KÖYLÜ PAZARINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   10:58   KALICI VE NİTELİKLİ ÇÖZÜMLERLE MEZİTLİ’DE TEKNİK STANDARTLARA UYGUN YOL ÇALIŞMALARI   10:11   SİLİFKE’DE AŞHANEDEN HER GÜN YÜZLERCE KİŞİYE SICAK YEMEK DESTEĞİ   10:05   TARSUS’TA YENİ KUR’AN KURSU KAPILARINI AÇTI   10:01   MESKİ’NİN LABORATUVARI ULUSLARARASI STANDARTLARDA GÜVEN TAZELEDİ   09:57   TARSUS BELEDİYESİNDEN ÜRETİCİYE DESTEK BÜYÜYOR   09:54   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "KÜRESEL REKABET İÇİN ‘MADE İN TÜRKİYE’Yİ MARKALAŞTIRMALIYIZ"   16:00   AKDENIZ ZABıTASı DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   15:56   BAŞKAN YILDIZ’DAN 1 MAYIS YÜRÜYÜŞÜNE DAVET   15:44   MERSIN’DE 260 ÖĞRENCI HAFıZLıK ICAZETI ALDı   11:30   YERELDEN KALKıNMA HAMLESI: MERSIN’DE TURIZM EĞITIMI BAŞLADı  
 
 
 
 
Planetaryumların 100. yılı Mercan’da kutlandı
   

Uluslararası Astronomi Birliği’nin (IAU) 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘100 Saat Astronomi’ etkinliği, bu yıl modern planetaryumların kuruluşunun 100. yılına vurgu yaptı.

 

Tarih : 15 Ekim 2025 Çarşamba 10:38

Dünya genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlikler arasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığına bağlı Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ndeki Mercan Planetaryumu da yer aldı.

Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, Uluslararası Astronomi Birliği’nin ‘Global Outreach Event’ takvimine resmi olarak dahil edilerek, dünya genelinde tanıtılan astronomi etkinlikleri arasında yerini aldı. Böylece Mercan Planetaryumu, uluslararası düzeyde görünürlük kazandı.

Bu yıl 2-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘100 Saat Astronomi’ etkinliği, 1925 yılında Almanya’da kurulan ilk modern planetaryumun 100. yılına atıfla düzenlendi. Etkinlikler, astronomi biliminin kamuya tanıtılması, eğitim ve uluslararası iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan IAU’nun halkla erişim ofisi Office for Astronomy Outreach (OAO) tarafından koordine edildi. Japonya Ulusal Astronomi Gözlemevi (NAOJ) bünyesinde faaliyet gösteren OAO, dünya genelinde eş zamanlı etkinlikleri organize ediyor.

Ziyaretçiler gökyüzünü keşfetti

Etkinlik kapsamında Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde bulunan modern planetaryumda ziyaretçiler, atmosfer, su döngüsü, manyetik alan ve iklim sistemleri gibi dünyanın yaşanabilirliğini sağlayan unsurları interaktif simülasyonlarla deneyimledi. Planetaryum gösterimlerinde, yaşamın sürdürülebilirliğini sağlayan doğa döngüleri etkileyici görsellerle anlatılarak katılımcılara bilimsel ve eğlenceli bir gökyüzü deneyimi yaşatıldı.

Etkinliğe katılan çocuklar, gençler ve aileler hem bilimi yakından tanıma fırsatı buldu hem de dünya çapında kutlanan bir astronomi etkinliğinin parçası oldu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mesin, planteryum, mercan, kutlama

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA