27 Ocak 2026 Salı



15:03   MERSIN’DE EV YANGıNı: BIR EV KULLANıLAMAZ HALE GELDI   15:00   MERSIN’DE DOLU SERA ÇÖKERTTI, BAHÇELERE ZARAR VERDI   14:55   MERSIN’DE ONKOLOJI HASTALARı ULAŞıM SORUNU YAŞAMıYOR   14:55   MERSIN’DE ONKOLOJI HASTALARı ULAŞıM SORUNU YAŞAMıYOR   13:29   MERSIN SILIFKELI KAMYONCULARDAN TAŞERON TEPKISI   11:33   SAĞLıK TURIZMINDE KOMPLIKASYON SIGORTASı ZORUNLU OLDU   11:26   MERSIN’DE HANıMEVLERI KADıNLARA GÜVENLI VE SıCAK ALAN SUNUYOR   10:11   ANTIKA PAZARı, MERSIN’DE NOSTALJI TUTKUNLARıNı BULUŞTURUYOR   10:07   BIR CARETTA CARETTA DAHA ÖLÜ BULUNDU:15 GÜNDE 7’INCI ÖLÜM   12:59   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AVM’DE SPORLA BULUŞTU   12:33   BOZYAZı’DA KURTLAR KÖYE INDI: O ANLAR KAMERADA   12:29   İŞ SANAT ANADOLU SERGILERI’NIN YENI YıLDAKI ILK DURAĞı MERSIN OLDU   12:19   KARDAN ADAM MOTOSIKLET KASASıNDA YOLA ÇıKTı   12:15   KARıN TADıNı ÇOCUKLAR ÇıKARDı: KIMI LEĞENLE KIMI NAYLONLA KAYDı   12:11   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSÜ ÖĞRENCILERINDEN SANAT ŞÖLENI   12:05   MERSIN’DE 5. ULUSAL MASA TENISI VETERAN TURNUVASı TAMAMLANDı   10:03   MERSIN’DE 10 MILYARLıK SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU: 17 TUTUKLAMA   09:59   MERSIN VALILIĞI: "HAVAYA ATEŞ EDEN ŞAHıS VE OĞLU GÖZALTıNA ALıNMıŞ OLUP, SORUŞTURMA TITIZLIKLE SÜRDÜRÜLMEKTEDIR"   14:47   MERSIN’DE DRIFT YAPAN SÜRÜCÜYE 58 BIN 217 TL CEZA   11:49   BAŞKAN SEÇER: "441 MAHALLEMIZ KıRSAL MAHALLE STATÜSÜNÜ DEVAM ETTIRECEK"  
 
 
 
 
MERSİN’DE ÖĞRETMEN DERYA DEMİR CİNAYETİ: SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS
   

Mersin’in Erdemli ilçesinde matematik öğretmeni Derya Demir’i bıçaklayarak öldüren meslektaşı, mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

Tarih : 7 Ekim 2025 Salı 17:31

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına, özel bir kurs merkezinde matematik öğretmeni olarak görev yapan sanık Murat O, tutuklu bulunduğu Alanya Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

DERYA DEMİR CİNAYETİ DAVASINDA SAVCIDAN AĞIR CEZA TALEBİ

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi avukatlarının da aralarında bulunduğu müdafiler, duruşmada hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, sanık Murat O. hakkında “kadına karşı kasten öldürme”, “başkasına ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanma” ve “ölümden yararlanarak hırsızlık” suçlarından ceza talebinde bulundu. Daha önce sunduğu mütalaasını yineleyen savcı, sanığın dava sürecinde bu suçlardan doğan borçları ödeyip dekontları mahkemeye sunması nedeniyle, “kadına karşı kasten öldürme” dışındaki suçlar için etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını istedi.

DERYA DEMİR’İN AİLESİNDEN “EN AĞIR CEZA” TALEBİ

Duruşmada söz alan Derya Demir’in babası ve oğlu, sanığa hiçbir indirim uygulanmadan en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Esasa ilişkin savunmasını yapan sanık Murat O. ise, cinayeti önceden planladığı iddialarını reddederek, “Olay aniden gelişti. Eğer tasarlamış olsaydım, cesedin yerini değiştirir, kimsenin bulamayacağı bir yere atardım. Böyle bir niyetim yoktu, kimseyi kasten öldürmedim.” ifadelerini kullandı.

MAHKEME BAŞKANINDAN SERT TEPKİ: “VİCDANINI SORGULUYORUZ”

Sanığın savunması üzerine mahkeme başkanı tepki göstererek, “Canice davranmadığını söylüyorsun ama eğer vicdanlı davransaydın, olaydan sonra ambulans çağırır, maktulü o halde bırakmazdın. ‘Cani değilim’ diyorsun ama bu sözlerin vicdanını sorgulatıyor.” ifadelerini kullandı.

SANIĞIN SON SÖZÜ: “PİŞMANIM, AİLEDEN ÖZÜR DİLİYORUM”

Avukatların beyanlarının ardından son sözü sorulan sanık Murat O., olayın bir anlık tartışma sonucu geliştiğini ileri sürerek, “Derya Hanım’ı öldürmem için bir neden yoktu. Evlenmeyi düşünüyorduk. Çok pişmanım, ailesinden özür diliyorum.” dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE EK CEZALAR

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı “kadına karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca “başkasına ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanma” suçundan 2 yıl 8 ay, “ölümden yararlanarak hırsızlık” suçundan ise 3 yıl hapis cezası verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

OLAY

 Mersin’in Erdemli ilçesi Ayaş Mahallesi’nde 19 Ağustos 2024’te iki çocuk annesi matematik öğretmeni Derya Demir’den haber alamayan yakınları durumu jandarmaya bildirdi. Başlatılan aramalar sonucunda Demir, 25 Ağustos’ta babasının evinin karşısındaki yazlık dairede bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu.

Yapılan incelemeler sonucunda, cinayetin failinin Demir’in meslektaşı ve aynı kurs merkezinde öğretmenlik yapan arkadaşı Murat O. olduğu belirlendi. Şüpheli, olaydan kısa süre sonra Konya’da düzenlenen operasyonla yakalandı.

Soruşturma kapsamında, Murat O.’nun cinayet sonrası Demir’in çantasını alarak banka kartlarını kullandığı da tespit edildi. Tutuklanan sanık hakkında açılan davada, savcı ilk duruşmada esas hakkındaki mütalaasında “kadına karşı kasten öldürme”, “başkasına ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanma” ve “ölümden yararlanarak hırsızlık” suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  derya öğretmen, katil, ne kadar ceza, hapis, mahkeme sonuç

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA