13 Aralık 2025 Cumartesi



15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:58   KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI’NIN 3. FAZ ÇALIŞMALARI KENTE YANSIMAYA BAŞLIYOR   09:55   BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE TEŞKİLATI, MODERN EKİPMANLARLA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ   14:07   MERSİN KAN PORTAKALI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI   14:03   BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI 7/24 GÖREVE HAZIR   10:28   BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR   16:23   ÖZEL BİREY ANNELERİ BÜYÜKŞEHİR İLE HEM SOSYALLEŞİYOR HEM EL İŞİ ÖĞRENİYOR   10:30   ELİT ATLETLER ULUSLARARASI MERSİN MARATONU’NDA BULUŞUYOR   10:24   BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ KENTTE DENETİMLERİNİ SÜRDÜYOR   13:13   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN ÖZEL BIREYLER VE AILELERINE MORAL VEREN ETKINLIK   13:07   BÜYÜKŞEHİR SİNEMA OFİSİ, KADIN RADYOCULARIN HİKAYESİNİ MERSİNLİLERLE BULUŞTURDU   10:38   VATANDAŞLAR DOĞAYLA İÇ İÇE BİR SEZON İÇİN HAZIR   16:45   BAŞKAN YILDIZ’DAN ENGELSİZ YAŞAMA GÜÇLÜ MESAJ: “365 GÜN EMPATİ”   12:14   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN 2025’TE 500 HANEYE “EVDE TEMİZLİK VE KİŞİSEL BAKIM” DESTEĞİ   12:10   MERSIN ANAMUR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ, 3 ARALıK DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ KAPSAMıNDA SOSYAL FARKıNDALıK OLUŞTURMAK AMACıYLA ÇEŞITLI ZIYARET VE ETKINLIKLER DÜZENLEDI.   11:00   MERSIN ESOB BAŞKANLAR KURULU YAPıLDı   09:54   BÜYÜKŞEHİR’DEN 18 ELEKTRİKLİ OTOBÜS İLE MERSİN ULAŞIMINA ÇEVRECİ BİR DOKUNUŞ   09:44   BÜYÜKŞEHİR, ‘ANADOLU’DAN EZGİLER’ KONSERİ İLE SANATSEVERLERİ BİR ARAYA GETİRDİ BÜYÜKŞEHİR, HALK MÜZİĞİ EZGİLERİ İLE HALK DANSLARINI BULUŞTURDU MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MÜZİK TOPLULUĞU ANADOLU EZGİLERİYLE SAHNE ALDI    10:42   CNR MERSİN KİTAP FUARI BU YIL ‘OKU’ MOTTOSUYLA HAYAT BULDU ‘10. CNR MERSİN KİTAP FUARI’ BÜYÜKŞEHİR STANDINDA YAZARLAR VE OKURLAR BULUŞTU   09:39   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİPLERİ, HAVADA, KARADA VE DENİZDE HER DAİM HAZIR MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİPLERİ KESİNTİSİZ GÖREVDE   
 
 
 
 
Boğa alacakken Sazan Sarmalı kurbanı oldular
   

Adana’da 7 adet boğa almak isteyenler ’Sazan Sarmalı’ yöntemiyle 600 bin TL dolandırıldı. Adana polisi 3 şüpheliyi, Mersin’de saklandıkları kiralık evde yakalayarak tutuklanmasını sağladı, ayrıca 6 milyon 500 bin TL değerinde 5 otomobiline el koydurdu.

 

Tarih : 27 Eylül 2025 Cumartesi 13:39

İddiaya göre, şüpheliler M.C.K. (21), F.P (25) ve kardeşi A.P (22) büyükbaş hayvan ticaretiyle ‘Sazan Sarmalı' olarak adlandırılan dolandırıcılık yönetimiyle kurbanlarını hedef aldı. M.C.K., ‘Osman' kod adıyla büyükbaş hayvan ticareti yapan K.K. (35)'yı aradı. Yapılan telefon konuşmasında dolandırıcı mağdur K.K.'ya, "600 bin TL'ye 7 büyükbaş hayvan satıyorum. Görmek isterseniz Yüreğir ilçesindeki Alihocalı Mahallesine gidin hayvanlara bakın ama para konuşmayın. Hayvanları size gösterecek kişi benim kuzenim, ticaretimi bilmez" diyerek kandırdı.

DOLANDIRIP KAÇTILAR

M.C.K. yine ‘Osman' kod adıyla bu sefer internet sitesi üzerinden 7 adet büyükbaş hayvan ilanını 1 milyon 260 TL'ye veren H.S. (29)'u aradı. H.S.'ye, "İlandaki boğaların hepsini alacağım. Arkadaşlarımı göndereceğim para pul işini bilmezler, para konusuna girmeyin" diyerek tembihledi. K.K. ortağı H.Y. (52) ile birlikte, H.S'in yanına giderek büyükbaş hayvanlara baktı. Ardından K.K. ve H.Y. 7 adet tosunları alacağını belirterek aracına yüklemesi isteyip parayı atacağını belirtti. Tosunlar araca yüklendikten sonra K.K. ve ortağı H.S., şüpheli M.C.K.'ın verdiği hesaba 600 bin TL parayı transfer etti. Ancak hayvanları sahibi H.S. paranın gelmediğini belirterek boğaları tekrardan araçtan indirdi. Bunun üzerine K.K. ve H.Y. dolandırıldığını anlayıp durumu polise bildirdi.

3 ŞÜPHELİ BELİRLENDİ, MERSİN'DE YAKALANDI

Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayın ‘Sazan Sarmalı' yöntemi ile dolandırıcılık olduğunu anladı. Bunun üzerine konuyu araştırmaya başlayan siber polisi, M.C.K. dışında F.P. (25) ve kardeşi A.P.'inde (22) bu işin içinde olduğunu tespit etti. F.P. ve kardeşi A.P.'in ise paranın izini kaybettirmek için transferi yönettiği belirlendi. Polis şüphelileri izini Mersin'e kadar sürdü. Burada kiralık günlük evde kaldığı tespit edilen M.C.K., F.P. ve kardeşi A.P. yapılan operasyonla yakalandı. Adana'ya getirilen şüpheliler emniyetteki sorgularında, "Tespit ettiğiniz şahıslar biz değiliz. Dolandırıcılıkla bir işimiz olmaz" diye savunma yapıp suçlamaları inkar etti. Yapılan operasyonda şüphelilere ait 6 milyon 500 bin TL değerinde 5 otomobile de el konuldu. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli de tutuklandı. (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA