30 Eylül 2025 Salı



19:47   SIBER OPERASYONLA MERSIN VE SIVAS’TA TUTUKLAMALAR!   18:46   YENI NIŞANLı ÇIFTI ÖLÜM AYıRDı!   18:31   SEYIR HALINDEKI TıR ALEV ALDı   18:24   SILAHLAR KONUŞTU, DÜĞÜN YASA DÖNDÜ: FAIL CEZAEVINDE!   16:58   YENIŞEHIR’DE KALDıRıM VE YOL IŞGALINE GEÇIT YOK!   16:50   TOROSLAR’DA HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN SATıŞLARA GEÇIT YOK   16:47   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, VAHAP SEÇER IÇIN NE DEDI?   16:18   MERSIN’DE BIR HAFTADA 686 HÜKÜMLÜ YAKALANDı   16:12   DOMUZLARı HAVLAYARAK KAÇıRTTı   16:02   MANDALINA, TARLADAN 30 TL ILE 40 TL ARASıNDAN ALıCı BULUYOR   14:49    PATENLE KAYARAK IŞ YERI KURŞUNLADı   11:01    KÖYÜN ’GARIP DEDESI’ VALIYE TÜRKÜ SÖYLEDI   09:24   YENI HAFTADA MERSIN’DE HAVA SERINLIYOR!   23:16   TARSUS’TA ACı OLAY: 15 YAŞıNDAKI ÖĞRENCI HAYATıNı KAYBETTI   21:04   YENI MERSIN İDMANYURDU YINE KAYıP; 2-0   21:02   OTOMOBIL SULAMA KANALıNA DEVRILDI: 1 ÖLÜ, 2 YARALı   20:24   MERSIN’DE CESEDI BULUNAN ŞOFÖRÜ, DEAŞ ÖLDÜRMÜŞ!   20:17   MSK’DAN SÜPER BAŞLANGıÇ: 68-87   20:01   SILIFKE’YE EVINDE ŞOK: 0-1   18:39   İŞ MAKINESININ DARBESIYLE 9 KATLı BINA YERLE BIR OLDU  
 
 
 
 
Norm fazlası öğretmenler isyanda!
   

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, norm fazlası ilan edilen öğretmenlerin yaşadığı mağduriyetlere tepki göstererek, “MEB’in plansız politikaları öğretmenleri adeta sürgün ediyor, öğrencileri ise nitelikli eğitim hakkından mahrum bırakıyor. Resen atamalar derhal durdurulmalı” dedi.

 

Tarih : 26 Eylül 2025 Cuma 18:33

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, norm fazlası ilan edilen öğretmenlerin yaşadığı sorunları gündeme taşıdı. Sümbül, Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yıllardır süren plansız politikalarının binlerce öğretmeni mağdur ettiğini söyledi. “Öğretmenler, ikametlerinden yüzlerce kilometre uzak okullara zorla atanıyor. Bu durum aile yaşamlarını sarsıyor, çocukların eğitim ve bakım süreçlerinde ciddi sorunlara yol açıyor” diyen Sümbül, resen atamaların durdurulmasını istedi. Sümbül ayrıca, norm kadro hesaplamalarının şeffaf ve adil yapılması, öğretmenlerin öncelikle kendi illerinde görevlendirilmesi, sınıf birleştirmelerine son verilmesi ve mağdur olan öğretmenlere psikolojik-maddi destek sağlanması gerektiğini belirtti. “Nitelikli eğitim, nitelikli öğretmenle mümkündür” diyen Sümbül, Eğitim-Sen olarak bu sürecin takipçisi olacaklarını ve mağdur edilen tüm öğretmenlerin yanında duracaklarını ifade etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA