17 Mart 2026 Salı



16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI  
 
 
 
 
Türkiye’nin en hızlı büyüyenlerinde Mersin imzası!
   

MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan, TOBB’un açıkladığı yüksek büyüme performansı listesinde ilk 200’de Mersin’den 8 firmanın yer almasını değerlendirerek kent ekonomisinin yükselişine dikkat çekti ve firmaları tebrik etti.

 

Tarih : 25 Eylül 2025 Perşembe 14:24

Haber Merkezi

 

MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 25 ilden ve 34 ayrı sektörden şirketleri kapsayan ‘yüksek büyüme performansı’ listesinde Mersin’den ilk 100’de 3, ilk 200’de toplam 8 firmanın yer almasının, kentin üretim gücünün ve ölçek büyütme kabiliyetinin somut göstergesi olduğunu söyledi. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 25 il ve 34 sektörü kapsayan “yüksek büyüme performansı” listesinde Mersin’den ilk 100’de 3, ikinci 100’de 5 olmak üzere toplam 8 firmanın hızlı büyüme göstererek listeye girmesini tebrik etti. Bu başarının yalnızca listeye giren şirketlerin değil, aynı zamanda Mersin’in, bölgemizin ve ülkemizin geleceği adına da çok kıymetli olduğunu dile getiren Başkan Kayan, “Yüksek performans listesinin ilk 100’ünde, %630’luk büyümeyle Beybolat Tarım Makinaları 89. sırada, %623’lük büyümeyle Koluman Otomotiv Endüstrisi 91. sırada, %586’lık büyümeyle Ak-Trans Uluslararası Nakliyat 99. sırada yer aldı. İkinci 100’de ise %544’lük büyümeyle AYB Endüstri Mühendislik 107., %525’lik büyümeyle İmsan Tarım 115., %518’lik büyümeyle Kaya Makine 119., %477’lik büyümeyle Dicle Gıda 131., %442’lik büyümeyle Yektane Gıda 151.sırada listeye adını yazdırma başarısını göstermiştir” dedi.

 

 “ŞİRKETLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

 

Bu sonuçları, ölçek büyütme ve kurumsallaşma yolculuğunda yeni yatırımların önünü açacak bir eşik olarak gördüklerini ifade eden Başkan Kayan, “MÜSİAD Mersin Şube üyelerimiz olan Beybolat Tarım Makinaları, Kaya Makine ve Dicle Gıda’nın da aralarında bulunduğu yüksek performans listesinde bu tablo, kentimizin üretim gücünü, girişimcilik ruhunu ve dinamizmini bir kez daha ortaya koymuştur. Firmalarımızın başarısı bizleri gururlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda diğer girişimcilerimize de ilham veriyor. Mersin’in rekabet gücünü artıran tüm şirketlerimizi tebrik ediyor, bu ivmenin sürdürülebilir olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu. Mersin’in lojistik altyapısı, limanı, serbest bölgesi, OSB’leri ve nitelikli iş gücü ile ölçek büyütme konusunda önemli bir avantaja sahip olduğunu söyleyen Kayan, şunları kaydetti: “Biz bu avantajı kalıcı rekabet üstünlüğüne dönüştürmek için kamunun etkin teşvik politikaları, yerel paydaşların koordinasyonu ve özel sektörün yatırım kararlılığını aynı masada buluşturma çağrımızı yineliyoruz. MÜSİAD Mersin olarak, iş dünyamızın istikrarlı büyüme ve daha yüksek katma değer hedefi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA