9 Eylül 2025 Salı



15:43   CHP 102 YAŞINDA!   15:35   SILIFKE’DE SANAT, KÜLTÜR VE EĞLENCE BIR ARADA!   15:29   EŞINE SÜRPRIZ YAPAN KOCA IŞTEN ÇıKARıLDı   15:27    ALKOLLÜ SÜRÜCÜ 5 YıLDA 8 KEZ YAKALANDı: 37 BIN TL CEZA KESILDI   15:24   KAYYUM VE POLIS ABLUKASı HUKUKSUZDUR!   15:14   FETÖ’NÜN MAHREM YAPıLANMASıNA YÖNELIK OPERASYON!   14:56   CHP’LI DINÇER; “ESNAFA SON DARBE VURULDU”   14:47   ESNAFTAN ‘BASIT USÜL’ TEPKISI!   14:44   DEM’LI KOCA’DAN OVP’YE SERT TEPKI!   12:21   OKUL MARATONU KABUSA DÖNÜŞMESIN   12:15   KOCAMAZ; “DEVLETIN DINI ADALETTIR!”   12:02   VERGIDE YENI DÖNEM!   11:56   EVLILIKTE SAĞLıKLı ILETIŞIM EĞITIMI   11:38   MERSIN’DE DIREKSIYON ARTıK KADıNLARıN!   10:41   SILIFKELI ÇIFTÇI SUSUZLUKTAN ŞIKAYETÇI!   10:28   MERSIN’DE KUVVETLI YAĞıŞ, SU TAŞKıNLARıNA NEDEN OLDU   10:23   TARSUS’TA ENGELLI ADAMA BıÇAKLı SALDıRı   16:59   MERSIN İDMANYURDU’NDA TRANSFERLER SÜRÜYOR   16:05   MERSIN VE ÇEVRESI IÇIN KUVVETLI YAĞıŞ UYARıSı!   15:56   BURSASPORLU OYUNCULAR GALIBIYETI TANTUNI YIYEREK KUTLADı  
 
 
 
 
DEM’li Koca’dan OVP’ye sert tepki!
   

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, 2026-2028 dönemini kapsayan yeni Orta Vadeli Program’a (OVP) yönelik sert eleştirilerde bulundu. Koca, Resmî Gazete’de yayımlanan programın emekçilere yönelik yeni bir “soygun düzeni” yarattığını savunarak, “Emekçi halkın sofrasından elinizi çekin” dedi.

 

Tarih : 9 Eylül 2025 Salı 14:44

Necdet TAŞ

 

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, 2026-2028 dönemini kapsayan yeni Orta Vadeli Program (OVP) hakkında sert açıklamalarda bulundu. Koca, OVP'yi "bir soygun düzeni" olarak nitelendirerek, programın emekçi halkı daha da yoksullaştırdığını ve ücretleri baskıladığını savundu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Koca, “İstanbul'u abluka altına alıp, seçme seçilme hakkını gasp ettikleri günün gecesinde 2026-2028 dönemini kapsayan yeni Orta Vadeli Program (OVP) Resmî Gazete’de yayımlandı. Ülke ekonomisinin yol haritası niteliği taşıyan üç yıllık OVP’ler, hedefleri kâğıt üzerinde kalan planlar olarak kaldı. Şimşek eliyle bir soygun düzeni olarak uygulanan OVP’de gerçekleşen tek hedef ise emekçi halkların daha da yoksullaşması, ücretlerin baskılanarak yoksulluk sınırının altında kalması, IMF’yi mumla aratacak kemer sıkma uygulamalarını da aşan boğaz sıkma uygulamaları haline gelen politikaların hayata geçmesi oldu” ifadelerini kullandı.

“EMEKÇİ HALKIN SOFRASINDAN ELİNİZİ ÇEKİN”

OVP'de 2025 yılı enflasyon hedefinde önceki tahmine göre yüzde 11'lik bir artış görüldüğüne dikkat çeken Koca, “Geçen yıl yayımlanan son OVP'de yüzde 17,5 olarak belirlenen 2025 enflasyon hedefi bir kez daha revize edilerek yüzde 28,5'e yükseltildi. Hazırlanan yeni düzenlemede Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin (TES) 2026 yılının ikinci çeyreğinde hayata geçirilecek. Söz konusu uygulama kapsamında çalışanların maaşından her ay yüzde 3 oranında zorunlu kesintiye gidilecek. Programdaki “genel devlet dengesi” başlığı altındaki veriler, kamunun elindeki varlıkların satışına dayalı gelir beklentilerini ortaya koyuyor. 2025 yılında 21 milyar lira olarak tahmin edilen özelleştirme gelirlerinin, 2026’da 185 milyar liraya ulaşacağı öngörülüyor. 1 yıl içinde özelleştirme gelirlerinde yaklaşık 9 katlık bir artış hedefleniyor. OVP’de yer alan rakamlar, 2026’da tarihin en yüksek özelleştirme hamlelerinden birinin yaşanacağını gösteriyor. OVP hedeflerinin tamamı emek piyasasındaki dönüşüm üzerine kurulu, emeğin daha da ucuz sağlanması, güvencesizliğin genel çalışma biçimine dönüşmesi, çocuk işçiliğinin daha da yaygınlaşması ve işsizliğin artması üzerine kurulu. Yurttaşların üç kuruşuna göz diken Erdoğan-Şimşek ikilisi emekçiye ölümlerden ölüm beğendirirken, iş patronlara gelince vergi indirimleriyle, teşviklerle servet transferi yapmaya zenginleri daha da zenginleştirmeye tam gaz devam ediyor. Özelleştirmelerin en yıkıcı sonuçlarının ortaya çıktığı bir dönemde yeni ve çok kapsamlı bir özelleştirme saldırısının ufukta belirmesi de halk düşmanlığının geldiği düzeyi göstermesi açısından önemlidir. Özelleştirmelere karşı kamusallaştırma taleplerini daha yüksek sesle yükselteceğiz. Kıt kanaat ile ayakta durmaya çalışan emekçi halkın sofrasından elinizi çekin. Başta asgari ücret olmak üzere tüm ücretleri güncelleyin, derhal enflasyon farkını tüm çalışanlara uygulayın” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA