30 Ocak 2026 Cuma



16:29   MERSIN’DE 0-6 YAŞ ÇOCUKLAR IÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM TARAMASı   16:27   MERSIN’DE ORMAN MUHAFAZA PERSONELINE ATıŞ EĞITIMI   16:25   YÜKÜMLÜLER, MERSIN’DE OKULLARı TEMIZLEYIP BOYADı   12:57   TARSUS BELEDIYESINDEN IKLIME DIRENÇLI KENT IÇIN IKI AB DESTEKLI PROJE   12:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ SOSYAL PROJELERI TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLUYOR   12:15   SANAL KUMAR SOYGUNA SÜRÜKLEMIŞ   12:13   MERSIN’DE KADıNLAR REFORMER PILATESLE BEDENEN VE RUHEN GÜÇLENIYOR   12:11   SEÇER: "MERSIN’IN DEĞERLERINI ORTAYA ÇıKARMAK ZORUNDAYıZ"   12:08   MERSIN’DE KAÇAK TÜTÜN VE MAKARON ELE GEÇIRILDI   15:03   MERSIN’DE EV YANGıNı: BIR EV KULLANıLAMAZ HALE GELDI   15:00   MERSIN’DE DOLU SERA ÇÖKERTTI, BAHÇELERE ZARAR VERDI   14:55   MERSIN’DE ONKOLOJI HASTALARı ULAŞıM SORUNU YAŞAMıYOR   14:55   MERSIN’DE ONKOLOJI HASTALARı ULAŞıM SORUNU YAŞAMıYOR   13:29   MERSIN SILIFKELI KAMYONCULARDAN TAŞERON TEPKISI   11:33   SAĞLıK TURIZMINDE KOMPLIKASYON SIGORTASı ZORUNLU OLDU   11:26   MERSIN’DE HANıMEVLERI KADıNLARA GÜVENLI VE SıCAK ALAN SUNUYOR   10:11   ANTIKA PAZARı, MERSIN’DE NOSTALJI TUTKUNLARıNı BULUŞTURUYOR   10:07   BIR CARETTA CARETTA DAHA ÖLÜ BULUNDU:15 GÜNDE 7’INCI ÖLÜM   12:59   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AVM’DE SPORLA BULUŞTU   12:33   BOZYAZı’DA KURTLAR KÖYE INDI: O ANLAR KAMERADA  
 
 
 
 
Kocamaz; “Devletin dini adalettir!”
   

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla son dönemde yaşanan yolsuzluk operasyonları, gözaltılar ve tutuklamalar üzerinden hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Kocamaz, “Devletin dini adalettir. adli makamlardan elinizi çekin. Yargı görevini hiç bir etki altında kalmadan serbestçe ve adil bir şekilde yapsın. Yargıyı muhalefetin değerlendirdiği şekilde sopa gibi kullanmayın” diyerek, hukukta çifte standart uygulanmaması gerektiğini vurguladı.

 

Tarih : 9 Eylül 2025 Salı 12:15

Necdet TAŞ

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, son dönemde yaşanan operasyonları ve yargı süreçlerini eleştirerek iktidara "adalet" uyarısında bulundu. Ülkenin bir "kaos ve kargaşaya sürüklendiğini" belirten Kocamaz, “Ülkemizin bile isteye nasıl bir kaos ve kargaşaya sürüklendiğini görüyoruz. Turpun büyüğü heybede açıklamalarından sonra yapılan operasyonlar, 10-15 yıl öncesinde yaşanan olaylar nedeniyle gözaltılar ve tutuklamalar, verilen mahkeme kararları insanın kafasında ister istemez soru işaretleri oluşturuyor.  Neden mi? Be kardeşim, o olayların yaşandığı tarihte siz yine iktidarda değil miydiniz? Eğer bunları biliyordunuz da neden o zaman soruşturmalar açmadınız? Neden mahkemeye vermediniz? O zaman bunları bilmiyorduk diyemezsiniz! Çünkü belediyeler yapılan şikayetler dışında da her yıl Sayıştay müfettişleri tarafından rutin olarak denetleniyor. Peki, olayların ya da yolsuzlukların üzerine neden o zaman gitmediniz de şimdi bu şekilde aradan 10-15 yıl geçtikten sonra insanları göz altına aldırıp, tutuklatıyorsunuz? Onlarda haklı olarak, belediyeleri kaybettiğiniz için üzerimize geliyorsunuz şeklinde ifadelerde bulunuyor. Ya da vatandaşlarımız bize soruyor. Şayet bir yolsuzluk var ise, sadece CHP’li belediyelerde mi yolsuzluk var? AKP’li belediyelerde ya da devlet kurumlarında hiç mi yolsuzluk olmuyor diyerek sizi adaletsiz davranmakla, çifte standart uygulamakla suçluyor” ifadelerini kullandı.

“ADLİ MAKAMLARDAN ELİNİZİ ÇEKİN”

Hazreti Ali'nin "Devletin dini adalettir" sözünü hatırlatan Kocamaz, “Elbette bu Ülkede suçu olan, beyt-ül mala el uzatan her kim olursa olsun cezasını çekmeli. Kimsenin yaptığı yanına kalmamalı. Herkeste biliyor ki Sayıştay’ın Devlet kurumlarında ya da AKP’li belediyelerde yaptığı denetimlerde birçok şaibeli olaylara ve yolsuzluk ve usulsüzlüklere rastlanıyor. Hatta birçoğu Sayıştay raporlarında da yer alıyor. Ancak raporlarla ilgili olarak hiç bir işlem yapılmıyor. Beyler, Sizler her fırsatta Dinden, İmandan, Kur’an dan ve kul hakkından bahsediyorsunuz, sizler de biliyorsunuz. Hz. Ali “Devletin dini adalettir” buyuruyor. Gelin bu yanlışlardan dönün. Haklı iken haksız duruma düşmeyin. Yasaları herkese eşit ve adil olarak uygulayın.  Ana muhalefet ile hukuksuzluk yarışına girerek, ortamı ve Milleti daha fazla gererek, polisle karşı karşıya getirmeyin. Buradan hiç kimsenin karlı çıkması mümkün değil. Olan Ülkemize ve Milletimize oluyor. Ülkemiz üzerinde emelleri olanlar, TV’lerde bu görüntüleri gördükçe inanın bayram ediyor. Onlara bu fırsatı vermeyin. Ayrıca yaşanan bu tür olaylar, provakatif eylemlere de açık. Bunlara fırsat vermeyin. Ortamı sakinleştirerek, gelişmeleri suhuletle karşılayın. Aklı ön planda tutun. Birbirinize karşı düşmanca tavırlar sergilemekten vaz geçin. Ayrıca iktidar kanadı için söylüyorum; adli makamlardan elinizi çekin. Yargı görevini hiç bir etki altında kalmadan serbestçe ve adil bir şekilde yapsın. Yargıyı muhalefetin değerlendirdiği şekilde sopa gibi kullanmayın. Hepimiz bu toprakların gerçek sahibiyiz. Hepimiz yolcu değil, hancıyız. Gidecek başka yerimiz yok. Bu topraklarda dünya durdukça birlikte yaşayacağız. Birbirimize düşman değiliz. Hepimiz kardeşiz. Renklerimiz, kökenlerimiz, doğum yerlerimiz, kültür ve inançlarınız farklı olabilir. Bu farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edip, birbirimize sımsıkı sarılmak, düşmanlarımızı üstümüze güldürmemek, birbirimizi kabullenmek ve saygı duymak zorundayız. Allah’ım birlik ve bütünlüğümüzü bozdurtmasın” dedi.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA