16 Aralık 2025 Salı



17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:58   KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI’NIN 3. FAZ ÇALIŞMALARI KENTE YANSIMAYA BAŞLIYOR   09:55   BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE TEŞKİLATI, MODERN EKİPMANLARLA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ   14:07   MERSİN KAN PORTAKALI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI   14:03   BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI 7/24 GÖREVE HAZIR   10:28   BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR   16:23   ÖZEL BİREY ANNELERİ BÜYÜKŞEHİR İLE HEM SOSYALLEŞİYOR HEM EL İŞİ ÖĞRENİYOR   10:30   ELİT ATLETLER ULUSLARARASI MERSİN MARATONU’NDA BULUŞUYOR   10:24   BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ KENTTE DENETİMLERİNİ SÜRDÜYOR   13:13   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN ÖZEL BIREYLER VE AILELERINE MORAL VEREN ETKINLIK   13:07   BÜYÜKŞEHİR SİNEMA OFİSİ, KADIN RADYOCULARIN HİKAYESİNİ MERSİNLİLERLE BULUŞTURDU   10:38   VATANDAŞLAR DOĞAYLA İÇ İÇE BİR SEZON İÇİN HAZIR  
 
 
 
 
Damlar kırmızıyla renklendi!
   

Adana’da birçok kişinin emek vererek yaptığı biberin salça yolculuğu başladı. Kadınların, kendi yaptıkları salçaları güneşle pişmesi için damlara sermesi ortaya renkli görüntüler çıkardı.

 

Tarih : 8 Eylül 2025 Pazartesi 14:38

Adana'nın birçok bölgesinde olduğu gibi Kozan ilçesinde de salça mesaisi başladı. Biberin salçaya dönüşen yolculuğunda kırmızıya boyanan damlar dikkat çekti. Mahallelerde imece usulü kırmızı salçalık biberleri temizleyip çektiren kadınlar damlara sermesinden sonra güneş altında eşit şekilde kuruması için günde 10-15 kez karıştırmaya başladı. Emek dolu mesainin sonunda, güneşte pişerek hazır hale gelen salçaların her yıl olduğu gibi bu sene de sofralara lezzet katması bekleniyor. Her yıl kendi salçasını üreten Hatice İleri, "Salça yapımı zor ve meşakkatli. Ben 1,5 ton biber aldım ve ailecek kullanıyoruz. Benim biberim çok olduğu için bir ay sürecek kuruması. Yağmur yağma ihtimaline karşı çadırlarımızı hazırladık. Karıştırdıktan sonra üstünü tülbentlerle örtüyoruz. Kendi salçamızı yaparak hem ne tükettiğimizi biliyoruz hem de daha lezzetli oluyor. Zor bir mesai, günde 10-15 kez güneşte karıştıracağız. Ama zor olsa da severek hazırlıyoruz" dedi. Evin damında salça kurutan Hatice Demiryürek ise, "Ben 120 kilogram biber aldım. İnşallah 20 kilogram salça çıkar diye düşünüyoruz. Böyle daha lezzetli ve güzel oluyor" diye konuştu. (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA