8 Eylül 2025 Pazartesi



16:59   MERSIN İDMANYURDU’NDA TRANSFERLER SÜRÜYOR   16:05   MERSIN VE ÇEVRESI IÇIN KUVVETLI YAĞıŞ UYARıSı!   15:56   BURSASPORLU OYUNCULAR GALIBIYETI TANTUNI YIYEREK KUTLADı   15:01   YENI MERSIN İDMANYURDU GENÇ YETENEKLERINI ARıYOR!   14:44   MTSO BAŞKANı ÇAKıR’DAN VIETNAM’DA STRATEJIK TEMASLAR   14:38   DAMLAR KıRMıZıYLA RENKLENDI!   14:38   KURAKLıK, 70 YıLLıK MEZARLARı YENIDEN ORTAYA ÇıKARDı   14:38   SAĞLıKÇıLAR ŞIDDETE MARUZ KALDı   14:26   MEZUN OLDUKLARı OKULA IDARECI OLARAK DÖNDÜLER   14:23   İLK DERS ‘YEŞIL VATAN’   13:22   MERSIN’DE MARKETLER DENETLENIYOR   13:17   EĞITIM PAHALı, GENÇLER UMUTSUZ, AILELER ÇARESIZ!   13:13   ÖZDEMIR, KÜRESEL IŞ DÜNYASı LIDERLERIYLE BIR ARAYA GELDI   12:38   AY TUTULMASı NEFES KESTI   12:13   MERSIN’DE SUÇ ORANLARıNDA DIKKAT ÇEKICI DÜŞÜŞ!   11:50   MERSIN’DE OTIZMLI ÇOCUKLARA UMUT OLAN MERKEZ!   11:46   BELÇIKA ILE TICARET KÖPRÜLERI MERSIN’DEN GÜÇLENIYOR   11:39   ANAMUR’DA KLIMA KOMPRESÖRÜ PATLADı: CAN KAYBı YOK   11:30   SILIFKE GALIBIYETI KAÇıRDı!   11:26   ‘PRO BEACH TOUR MERSIN ETABı’ TAMAMLANDı  
 
 
 
 
Damlar kırmızıyla renklendi!
   

Adana’da birçok kişinin emek vererek yaptığı biberin salça yolculuğu başladı. Kadınların, kendi yaptıkları salçaları güneşle pişmesi için damlara sermesi ortaya renkli görüntüler çıkardı.

 

Tarih : 8 Eylül 2025 Pazartesi 14:38

Adana'nın birçok bölgesinde olduğu gibi Kozan ilçesinde de salça mesaisi başladı. Biberin salçaya dönüşen yolculuğunda kırmızıya boyanan damlar dikkat çekti. Mahallelerde imece usulü kırmızı salçalık biberleri temizleyip çektiren kadınlar damlara sermesinden sonra güneş altında eşit şekilde kuruması için günde 10-15 kez karıştırmaya başladı. Emek dolu mesainin sonunda, güneşte pişerek hazır hale gelen salçaların her yıl olduğu gibi bu sene de sofralara lezzet katması bekleniyor. Her yıl kendi salçasını üreten Hatice İleri, "Salça yapımı zor ve meşakkatli. Ben 1,5 ton biber aldım ve ailecek kullanıyoruz. Benim biberim çok olduğu için bir ay sürecek kuruması. Yağmur yağma ihtimaline karşı çadırlarımızı hazırladık. Karıştırdıktan sonra üstünü tülbentlerle örtüyoruz. Kendi salçamızı yaparak hem ne tükettiğimizi biliyoruz hem de daha lezzetli oluyor. Zor bir mesai, günde 10-15 kez güneşte karıştıracağız. Ama zor olsa da severek hazırlıyoruz" dedi. Evin damında salça kurutan Hatice Demiryürek ise, "Ben 120 kilogram biber aldım. İnşallah 20 kilogram salça çıkar diye düşünüyoruz. Böyle daha lezzetli ve güzel oluyor" diye konuştu. (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA