2 Eylül 2025 Salı



16:57   TARSUS’TA ‘DEPREM YARDıMı’ TARTıŞMASı!   16:13   ENKAZDAN 6 GÜN SONRA YAVRU KEDI ÇıKTı   15:56   KıZKALESI’NDE VOLEYBOL HEYECANı BAŞLıYOR   13:08   EKMEN: “100 YıLıN FELAKETINDE ÜRETICI YALNıZ BıRAKıLDı”   13:01   İLK ÇANTALAR MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN!   12:45   CHP’LI KıŞ: “4 MILYON GENCIN GELECEĞIYLE OYNUYORLAR!”   12:19   HIRANUR’UN ANNESI; “ÇIÇEĞIMI BENDEN KOPARDıLAR”   11:47   OKULA BAŞLAYAN ÇOCUKLARDA KAYGıYA DIKKAT   11:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI ÇOCUKLARı SANATLA BULUŞTURUYOR   11:22   MERSIN’DE ÖĞRETMENLERE NÜKLEER ENERJI EĞITIMI   11:14   BAŞKAN SEÇER: “TÜRKIYE’YE BARıŞ MERSIN’DEN GIDER”   11:10   TOROSLAR’DA EYLÜL AYı MECLISI YAPıLDı   11:05   KAMYONA ÇARPAN OTOMOBIL HURDAYA DÖNDÜ, 2 YARALı   11:01   MERSIN’DEN DÜNYAYA ‘BARıŞ’ ÇAĞRıSı!   10:36   MERSIN VALILIĞI’NDEN ‘HIRANUR’ AÇıKLAMASı   10:30   HIRANUR SILAHLA ÖLDÜRÜLDÜ, MAHALLE AYAKTA!   16:14   BALKONA HORTUMLA INMEK ISTERKEN HAYATıNı KAYBETTI   16:04   MSK, UMUT VERDI!   15:48   AZıLı SUÇLU MERSIN’DE YAKALANDı   15:44   TARSUS’TA TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA SıKı DENETIM  
 
 
 
 
Tarsus’ta ‘Deprem Yardımı’ tartışması!
   

Adıyaman’daki kardeş belediyelere deprem yardımı yapılmasına ilişkin teklif, Tarsus Belediye Meclisi’nde tartışmalara yol açtı. Tarsus Belediyesi’nin mali durumunu gerekçe gösteren bazı AKP’li ve MHP’li üyeler, yardım kararına karşı çıktı. Ancak Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Kardeşliğimiz kâğıt üzerinde kalmamalı” diyerek kararı savundu ve yardım önerisi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Tarih : 2 Eylül 2025 Salı 16:57

Adem GÜNEŞ

Tarsus Belediye Meclisi'nde, Adıyaman'ın Yaylakonak ve Kömür Belediyelerine 6 Şubat depremlerinde yıkılan Cemevi ve taziye evlerinin yeniden yapımı için toplam 10 milyon liraya kadar yardım yapılması gündeme geldi. Ancak bu madde, Tarsus Belediyesi'nin mali durumuna ilişkin farklı görüşleri beraberinde getirdi. Maddeyle ilgili söz alan MHP’li Meclis Üyesi Muharrem Şimşek, “Komisyonda bu teklife ret oyu verdik. Tamamen Tarsus Belediyesi’nin mali durumundan dolayı karşı çıktık. Tarsus Belediyesi’nin bugün kullandığı hizmet araçları kiralık. Vereceğiniz 10 milyon lirayı hizmet aracı olarak kullansak herhalde 5, 6 tane hizmet aracı alma şansımız olacak, 2,3 tane kamyon alma şansımız olacak. 2 3 tane çöp arabası alma şansımız olacak. Rutin giderlerimizi ödemekte zorlanıyoruz” ifadelerini kullanırken, AK Partili Meclis Üyesi Cemal Balkaya ise “Gönül isterdi ki tüm yardımları yapalım. Ama başka bir maddede bahsettiğiniz gibi 2 tane taşınmaz satıyoruz. 2 taşınmaz 5 milyon lira ancak eder diye konuştuk. Taşınmaz satarak yardım yapılması bize doğru gelmedi” dedi. MHP’li Meclis Üyesi Mehmet İnak da “Belediyemizin mali açıdan sıkıntıları varken, bir buçuk yıldır taşınmazlar satılırken, belli bir aya kadar işçi maaşlarımız geriden ödenirken, SGK’ya borcumuz varken birçok sokakta, caddede asfalt eksikliği varken, birçok sokağımızda çöp konteyneri eksikken bu yardımın yapılmasına razı değiliz. Önce can sonra canan. Ağırlığımızı Tarsus’a verelim” diye konuştu.

BAŞKAN BOLTAÇ: "BU DUYARSIZLIK BİZE YAKIŞMAZ"

MHP’li ve AK Partili meclis üyelerinin eleştirilerine yanıt veren Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, belediyenin mali durumunun kötü olmadığını ve gelirlerinin giderlerinden fazla olduğunun altını çizerek, “Bütün yerlerimizin tapuları tertemizdir, ak ve aktır yani. Tarsus Belediyesinin tertemiz bir tapu sicili vardır. Tarsus Belediyesinin maddi imkanları öyle zannettiğiniz kadar kötü değil. Günden güne de toparlıyoruz. Tabi ki çok muazzam bir bütçemiz, çok iyi şartlarda bütçemiz var diyemem. 1 sene sonra bana bu soruyu sorarsanız size o zaman da derim ki Tarsus Belediyesi gerçekten istediğini yapacak seviyeye gelmiştir. Ancak birincisi biz makine parkurumuza makine almak için tasarruf tedbirlerinden dolayı alamıyoruz. Yani tasarruf tedbirleri bize sadece elektrikli araba almayı öngörüyor. Yoksa araç alamıyor değiliz, alırız yani. Ama tasarruf tedbirleri olunca Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yazı yazıyoruz, eğer onay verirlerse onu da alacağız. Biz giderlerimizi ödemekte zorlanmıyoruz, hatta Tarsus Belediyesi’nin gelirleri yüzde 56, giderleri yüzde 46, arada yüzde 10’luk bir fark var. Gelirlerimiz giderlerimizden fazla. Biz ağalık yapmıyoruz. Biz bir elin verdiğini öbür elin görmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu işlerde ağalık olmaz. Bu millet 6 Şubat’ta çok ciddi deprem gerçeği yaşadı. Bende oraya gittim. Bizim de orada iki tane kardeş belediyemiz var. Biz sadece kağıt üzerinde kardeş belediye dersek bu ne bize yakışır, ne meclise yakışır, ne Tarsus’a yakışır. Biz bu maddeyi oy birliğiyle gerçekleştirelim. Biz kimseye para da vermiyoruz. Orada hizmet yapılacak ve hak edişleri yapılacak, bizde o hak edişleri ödeyeceğiz. Dolayısıyla buradan kimseye para da aktarmıyoruz, para da göndermiyoruz. Orada hizmet yapılacak, yapıldığı gösterilecek bizden de hak ediş olarak talep edilecek. Buda kardeş belediyeler arasında yapılabilecek bir olay. Bende sizin de depremzede vatandaşlarımıza duyarsız kalacağımızı düşünmüyorum. Bunu gerçekten de siyaseten söylemiyorum, kalben, gönülden söylüyorum. Yani sizi tedirgin edecek bir durum yok” dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada yardım kararı oy çokluğuyla kabul edildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA