18 Ekim 2025 Cumartesi



14:46   BAŞSAVCı ÇATLı:"ADALET VE GÜVENLIĞIN SAĞLANMASıNDA KURUMLAR ARASı IŞ BIRLIĞI BÜYÜK ÖNEM TAŞıYOR"   14:42   MERSIN’DE 28 YıL HAPIS CEZASı BULUNAN HÜKÜMLÜ YAKALANDı   14:39   UYUŞTURUCU ÜRETEN ŞÜPHELI YAKALANıP TUTUKLANDı   14:33   AKDENIZ’DE MUHTARLıK İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ, MAHALLELERIN SORUNLARıNı SAHADA DINLIYOR   14:28   LIMANA BAĞLı YÜK GEMISINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   10:36   MERSIN’IN TARSUS ILÇESINDE BIR ŞAHıS, AV TÜFEĞIYLE 13 YAŞıNDAKI ÇOCUĞU ÖLDÜRÜP, ONUN KUZENINI DE YARALANDıKTAN SONRA OTOMOBILINI YAKıP INTIHAR ETTI   10:25   MERSIN’DE ÇIFTÇIYE TROPIKAL MEYVE DESTEĞI   10:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ODA ORKESTRASı KURULDU   10:08   MERSIN’DE SOSYAL MEDYADAN DOLANDıRAN ŞEBEKE ÇÖKERTILDI: 5 TUTUKLAMA   14:29   MSK ERKEK BASKETBOL TAKıMı AVRUPA’DAKI ILK GALIBIYETINI KAZANDı   14:20   MERSIN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE IŞÇI ALıMı KURASı TAMAMLANDı   12:14   TARSUS’TA KADıN ÜRETICILERE FIDAN DESTEĞI   12:10   KADıN ÜRETICILERIN EL EMEĞI ÜRÜNLERI ’HASAT PAZARı’NDA   12:06   MERSIN’DE JANDARMA PERSONELI ÇOCUKLARLA ETKINLIK YAPTı   12:02   MERSIN’DE KAMYON KAZASı : 2 YARALı   11:30   BAŞKAN SEÇER, "TARIHI BINALARıN RESTORASYONU IÇIN SEVEREK BÜTÇE AYıRıYORUZ"   11:03   SEÇER: "ÜRETIM, BIR TOPLUMUN HER ŞEYI, GELECEĞI, BAĞıMSıZLıĞıDıR"   09:56   MERSIN’DE 670 IŞLETME DENETLENDI, 274’ÜNE IŞLEM YAPıLDı   14:52   MERSIN’DE HAVA KARGO ILE IHRACATÇıYA SUNULAN IMKANLAR TANıTıLDı   12:14   MERSIN’DE 4 YENI ACIL SAĞLıK HIZMETLERI ISTASYONU IÇIN PROTOKOL IMZALANDı  
 
 
 
 
TÜİOSB’den tarihi adım; tüm sektörlere açılıyor
   

Mersin’de faaliyet gösteren TÜİOSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla tarihi bir dönüşüme imza attı.Daha önce ’Tarım Ürünleri İşleme İhtisas OSB’ olarak bilinen bölge, artık ’TÜİOSB Gıda İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ adıyla yoluna devam edecek.

 

Tarih : 28 Ağustos 2025 Perşembe 16:29

TÜİOSB'nin yeni kimliğiyle birlikte sadece tarımsal üretim yapan firmaların değil, Avrupa Yeşil Mutabakatı kriterlerine uygun üretim yapacak tüm sektörlerin bölgede yatırım yapabilmesinin önü açıldı. Yatırımcılarla bir araya gelen TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, firmalara, hem bu tarihi adım hem de bölgedeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. TÜİOSB Gıda İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi olarak, yeşil, dijital, ihracatçı ve Avrupa Yeşil Mutabakat kriterlerini karşılayan tüm sektörlere kapılarını açtıklarını ifade eden Akyürek Balta, "Altyapı inşaatlarında sona yaklaştık. Firmalarımıza, yatırım aşamalarında maliyetlerini düşürecek çok önemli avantajlar sağlıyoruz" dedi. Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, üçüz dönüşümü hedeflediklerini de anlatan Akyürek Balta, bu sayede ekonomik ve sosyal refahı etkileyen bir organize sanayi bölgesi olarak faaliyet göstereceklerini söyledi. Endüstri 4.0 felsefesiyle hareket eden TÜİOSB'nin, Türkiye'nin ‘yeşil doğan' ilk organize sanayi bölgesi olma özelliğini taşıdığını vurgulayan Akyürek Balta, "Üçüz dönüşümü hedefliyoruz. Kadınlar, gençler ve dezavantajlı gruplar için projeler hazırlıyoruz. Bu sayede sadece ekonomik değil, sosyal refahı da artıran bir OSB olacağız" ifadelerini kullandı.

YATIRIMCIYA MALİYET VE ZAMAN AVANTAJI

Altyapı ve lojistik konusunda titiz bir seçim yaptıklarını dile getiren Akyürek Balta, enerji nakil hatları ve hücre sistemlerinin alanında uzman bir firma tarafından sağlanacağını, tüm elektrik altyapısının kontrolünü üstlenecek SCADA Sisteminin de yine aynı firma tarafından kurulacağını kaydetti. Yatırımcıların inşaat sürecinde maliyet ve zaman avantajı elde etmesi için TÜİOSB içerisinde beton üretim ve pazarlama firmasına yer tahsisi yaptıklarını ifade eden Akyürek Balta, "Böylece beton ikmali için en uzak mesafe 10 dakikaya düşüyor" dedi. 2026 yılının ilk aylarında altyapı sürecini tamamlamayı hedeflediklerini belirten Akyürek Balta, "Şu anda ruhsat süreçlerini tamamlayan pek çok firmamız var. Hatta bazıları inşaata başladı" diye konuştu. Toplantının ardından yatırımcılara hitap eden Mersin Valisi Atilla Toros, TÜİOSB'nin hem bölge hem de ülke ekonomisine sağlayacağı katkıya dikkat çekti. Başkan Gül Akyürek Balta ise Vali Toros'un desteklerini her zaman yanlarında hissettiklerini belirterek teşekkür etti. Toplantıya TÜİOSB Başkan Vekili Armağan Öner, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdulhamit İzol ve Nil Ece Yamanyılmaz, Bölge Müdürü Ebru Karalar Akdeniz de katıldı.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA