2 Mayıs 2026 Cumartesi



21:50   MUT-SILIFKE YOLUNDA HEYELAN RISKI TARIH OLUYOR   15:44   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "İHRACAT SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ, HEDEF TÜRKİYE’DE İLK 3"   15:41   AKDENİZ’DE İKİNCİ ’BİLGİ LİMANI KÜTÜPHANESİ’ HİZMETE GİRDİ   11:25   PASAJDA ÖLÜ BULUNAN EYÜP CAN’ıN ILK DURUŞMASı GÖRÜLDÜ: OLAY YERINDE ÇIFTE KEŞIF YAPıLDı    11:23   TARSUS’TA 400’Ü AŞKıN GÜREŞÇI ER MEYDANıNA ÇıKACAK   11:21   BAŞKAN BOLTAÇ: "BU BAŞARı HEPIMIZ IÇIN GURUR VERICI"   11:20   MERSİN’DE HAL KATLI KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI    16:03   HSK ÜYESI YURTSEVER’DEN MERSIN ADLIYESI’NE ZIYARET   15:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR HALK KART NİSAN AYI ÖDEMELERİNİ HESAPLARA YATIRDI   14:12   YÜZLERCE ÖĞRENCİDEN ARDA GÜLER’E "10 NUMARA" DAVET   12:29   BAŞKAN YILDIZ, ÜRETİCİ VE KÖYLÜ PAZARINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   10:58   KALICI VE NİTELİKLİ ÇÖZÜMLERLE MEZİTLİ’DE TEKNİK STANDARTLARA UYGUN YOL ÇALIŞMALARI   10:11   SİLİFKE’DE AŞHANEDEN HER GÜN YÜZLERCE KİŞİYE SICAK YEMEK DESTEĞİ   10:05   TARSUS’TA YENİ KUR’AN KURSU KAPILARINI AÇTI   10:01   MESKİ’NİN LABORATUVARI ULUSLARARASI STANDARTLARDA GÜVEN TAZELEDİ   09:57   TARSUS BELEDİYESİNDEN ÜRETİCİYE DESTEK BÜYÜYOR   09:54   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "KÜRESEL REKABET İÇİN ‘MADE İN TÜRKİYE’Yİ MARKALAŞTIRMALIYIZ"   16:00   AKDENIZ ZABıTASı DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   15:56   BAŞKAN YILDIZ’DAN 1 MAYIS YÜRÜYÜŞÜNE DAVET   15:44   MERSIN’DE 260 ÖĞRENCI HAFıZLıK ICAZETI ALDı  
 
 
 
 
Mersin vergide 6’ıncı, gelirde 10’uncu sırada!
   

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in vergi gelirlerini Meclis gündemine taşıdı. Ekmen, Mersin’in yaklaşık iki milyon nüfusa sahip olduğunu ve Türkiye genelinde kişi başına düşen gelirde onuncu sırada yer aldığını, il bazında ise en yüksek vergi ödeyen sıralamasında altıncı sırada olduğunu kaydederek, “2024 yılı itibarıyla Mersin ilinde en yüksek vergi tahakkuku yapılan veya en fazla vergi ödeyen ilk on kurumlar vergisi mükellefi hangileridir?” diye sordu.

 

Tarih : 26 Ağustos 2025 Salı 14:05

MERSİN, VERGİDE 6’INCI, GELİRDE 10’UNCU SIRADA

DEVA Partili Ekmen, Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Ekmen, “Mersin, sahip olduğu stratejik konumu, gelişen altyapısı ve güçlü ekonomik dinamikleriyle Türkiye’nin en hızlı büyüyen illerinden biri olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Yaklaşık iki milyonluk nüfusuyla hem demografik hem de ekonomik anlamda önemli bir büyüme kaydeden kent, altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere sürekli olarak kendini yeniliyor. Tarım, sanayi ve hayvancılık gibi temel ekonomik faaliyetlerde yüksek üretim kapasitesine sahip olan Mersin, aynı zamanda liman kenti kimliğiyle Türkiye ekonomisine büyük katkılar sunuyor. Bu durum, Mersin’in sadece bölgesel değil, ulusal ölçekte de lojistik ve dış ticaret açısından kritik bir rol oynadığını gösteriyor. Ekonomik göstergeler de büyümeyi destekler nitelikte. Mersin, Türkiye genelinde kişi başına düşen gelirde 10. sırada, il bazında en yüksek vergi ödeyen iller arasında ise 6. sırada yer alıyor” dedi.

“MERSİN, ÜRETİM VE TİCARETİN MERKEZİ KONUMUNDA”

Bu veriler ilin sadece üretimde değil, vergi potansiyeliyle de ülke ekonomisine olan katkısını ortaya koyuyor. Büyüyen nüfusu, artan ticaret hacmi ve güçlü ekonomik yapısıyla Mersin; yatırımcılar, sanayiciler ve girişimciler için önemli fırsatlar sunarken, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Mersin; üretimin, ticaretin ve kalkınmanın merkezinde yer almaya devam ediyor” açıklamasında bulundu. Ekmen, Bakan Şimşek’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu sorulara yanıt aradı: “2022, 2023 ve 2024 yıllarında Mersin ilinde tahakkuk eden ve tahsilatı yapılan toplam vergi tutarı ne kadardır? 2022, 2023 ve 2024 yıllarında tahsilatı yapılan vergilerin tür itibariyle tutarları nelerdir? 2024 yılında Mersin ilinde en çok vergi ödeyen veya tahakkuku yapılan ilk on kurumlar vergisi mükellefleri hangileri olup, tutarları ne kadardır?  Merkezi bütçe gelirlerinden 2022, 2023 ve 2024 yıllarında Mersin Büyükşehir Belediyesine ayrılan tutar ne kadardır? Merkezi bütçe gelirlerinden 2022, 2023 ve 2024 yıllarında Mersin İl Özel İdaresine ayrılan tutar ne kadardır?”

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA