16 Aralık 2025 Salı



17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:58   KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI’NIN 3. FAZ ÇALIŞMALARI KENTE YANSIMAYA BAŞLIYOR   09:55   BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE TEŞKİLATI, MODERN EKİPMANLARLA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ   14:07   MERSİN KAN PORTAKALI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI   14:03   BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI 7/24 GÖREVE HAZIR   10:28   BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR   16:23   ÖZEL BİREY ANNELERİ BÜYÜKŞEHİR İLE HEM SOSYALLEŞİYOR HEM EL İŞİ ÖĞRENİYOR   10:30   ELİT ATLETLER ULUSLARARASI MERSİN MARATONU’NDA BULUŞUYOR   10:24   BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ KENTTE DENETİMLERİNİ SÜRDÜYOR   13:13   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN ÖZEL BIREYLER VE AILELERINE MORAL VEREN ETKINLIK   13:07   BÜYÜKŞEHİR SİNEMA OFİSİ, KADIN RADYOCULARIN HİKAYESİNİ MERSİNLİLERLE BULUŞTURDU   10:38   VATANDAŞLAR DOĞAYLA İÇ İÇE BİR SEZON İÇİN HAZIR  
 
 
 
 
Narenciye üreticisine ‘Akdeniz Meyve Sineği’ uyarısı
   

Adana’da son 95 yılın en sıcak günlerinde narenciye ürünlerinin dalında yanması ‘Akdeniz Meyve Sineği’ne besin kaynağı oluşturdu. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, sineğin popülasyonunun şu anda olmadığını ancak artabileceğine karşı uyarılarda bulunup meyvelerin gömülmesi gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2025 Salı 14:24

Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 9 Ağustos'ta hava sıcaklığı 47,5 derece olarak ölçüldü. Son 95 yılın en sıcak günü olarak kayda geçen 9 Ağustos'ta aşırı sıcaklar nedeniyle limon, portakal, mandalina gibi narenciye ürünlerinde güneş yanıkları oluştu.

AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ'NE BESİN KAYNAĞI DOĞDU

Meyvelerin yanıp dalında kalması ise narenciye zararlısı ‘Akdeniz Meyve Sineği' için yeni bir besin kaynağı oluşturdu. Ancak üreticiler, meyvelerin toplanıp gömülmesi gerektiğin, aksi taktirde zararlının popülasyonunun artabileceğine karşı uyarılarda bulundu. Konuyla ilgili Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan İhlas Haber Ajansı muhabirlerine bilgi verdi. Başkan Doğan, "Meyve sineğiyle mücadelede en etkili yöntemlerden biri, dalda kalan ve zarar görmüş meyvelerin toplanarak gömülmesidir. Bu uygulama hem kendi bahçemizi hem de çevredeki üreticilerin ürünlerini koruyacaktır. Akdeniz Meyve Sineği popülasyonu şu anda yok. Ancak sıcakta yanan meyvelerin büyük boyları sineğe besin kaynağı olacaktır. Bu ürünlerin siyah poşetlerde bekletilip sonrada gömülmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

"TATLANMIŞ MEYVE, POPÜLASYON KAYNAĞI"

Akdeniz Meyve Sineği popülasyonunun artmasının ihracatı ve iç piyasayı olumsuz etkileyeceğine vurgu yapan Doğan, daha sonra şunları söyledi: "Dalında yanan ve dökülen meyveler, Akdeniz Meyve Sineği için uygun üreme alanı oluşturuyor. Bu durum, zararlı popülasyonunun artmasına yol açabilir. Akdeniz Meyve Sineği popülasyonu artmasın diye yanan meyveler gömülmeli. O büyük meyveler tatlı, şekerli olduğu için Akdeniz Meyve Sineği için bir popülasyon kaynağı." (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA