19 Ekim 2025 Pazar



14:44   İYİ PARTI KONGRESINDE GERGIN ANLAR, KÜRSÜYÜ BILE DEVIRDILER   13:06   LVBEL C5, 19 EKİM’DE MERSİN’DE SAHNE ALIYOR    11:55   BAŞKAN SEÇER: "TÜRKIYE’DE SOSYAL BARıŞı TESIS EDECEKSEK EN ÖNEMLI REFERANS MERSIN’DIR"   11:33   HELLO MERSIN ALMANCA KULÜBÜNE YOĞUN ILGI   10:55   MESKİ, KABURGEDIĞI MAHALLESI’NE KESINTISIZ IÇME SUYU TEMIN ETTI   10:48   KUYUMCUYU ’FETÖ’ ILE KORKUTUP 10 MILYON TL DOLANDıRAN ŞÜPHELI TUTUKLANDı   14:46   BAŞSAVCı ÇATLı:"ADALET VE GÜVENLIĞIN SAĞLANMASıNDA KURUMLAR ARASı IŞ BIRLIĞI BÜYÜK ÖNEM TAŞıYOR"   14:42   MERSIN’DE 28 YıL HAPIS CEZASı BULUNAN HÜKÜMLÜ YAKALANDı   14:39   UYUŞTURUCU ÜRETEN ŞÜPHELI YAKALANıP TUTUKLANDı   14:33   AKDENIZ’DE MUHTARLıK İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ, MAHALLELERIN SORUNLARıNı SAHADA DINLIYOR   14:28   LIMANA BAĞLı YÜK GEMISINDE ÇıKAN YANGıN SÖNDÜRÜLDÜ   10:36   MERSIN’IN TARSUS ILÇESINDE BIR ŞAHıS, AV TÜFEĞIYLE 13 YAŞıNDAKI ÇOCUĞU ÖLDÜRÜP, ONUN KUZENINI DE YARALANDıKTAN SONRA OTOMOBILINI YAKıP INTIHAR ETTI   10:25   MERSIN’DE ÇIFTÇIYE TROPIKAL MEYVE DESTEĞI   10:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ODA ORKESTRASı KURULDU   10:08   MERSIN’DE SOSYAL MEDYADAN DOLANDıRAN ŞEBEKE ÇÖKERTILDI: 5 TUTUKLAMA   14:29   MSK ERKEK BASKETBOL TAKıMı AVRUPA’DAKI ILK GALIBIYETINI KAZANDı   14:20   MERSIN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE IŞÇI ALıMı KURASı TAMAMLANDı   12:14   TARSUS’TA KADıN ÜRETICILERE FIDAN DESTEĞI   12:10   KADıN ÜRETICILERIN EL EMEĞI ÜRÜNLERI ’HASAT PAZARı’NDA   12:06   MERSIN’DE JANDARMA PERSONELI ÇOCUKLARLA ETKINLIK YAPTı  
 
 
 
 
Çukurova Havalimanı potansiyelini gösterdi
   

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışının ardından ilk yılında 5 milyonu aşkın yolcuya hizmet vermesinin büyük potansiyelini ortaya koyduğunu belirtti.

 

Tarih : 18 Ağustos 2025 Pazartesi 14:35

Haber Merkezi

Ekmen, yaptığı değerlendirmede, “Çukurova Havalimanı’nın ilk yılında ulaştığı 5 milyon yolcu sayısı, bölgenin ulusal ve uluslararası düzeyde ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Ancak bu potansiyelin doğru yönetilmesi gerekiyor. Havalimanı efektif kullanılmalı, yurt içi sefer sayısı artırılmalı ve mutlaka Türkiye’nin dört bir yanına yurt içi çapraz uçuşlar konulmalıdır” ifadelerini kullandı.

FUAR MERKEZİ BÖLGESEL CAZİBE YARATIR

Ekmen, havalimanının yanında büyük bir fuar merkezinin açılması gerektiğini belirterek, “Havalimanının yanına yapılacak büyük bir fuar merkezi, Adana ve Mersin’e birlikte hizmet eder, bölgeyi yalnızca turizmde değil; ticaret, sanayi ve lojistikte de cazibe merkezi haline getirecektir. Bu adımlar, bölge şehirlerimizin ekonomik büyümesine ve kalkınmasına doğrudan katkı sunacaktır” dedi. Çukurova Havalimanı’ndan Avrupa’nın dört bir tarafına ve dünyanın sayılı noktalarına uçuş trafiğinin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Ekmen, “Çukurova Havalimanı sadece bir ulaşım noktası değil, aynı zamanda ekonomik büyümenin ve bölgesel kalkınmanın anahtarıdır. Uçuş sayılarının artırılması elzemdir. Sabah tarladan toplanan ürünler akşam Avrupa pazarında yer alabiliyor, yurt dışından gelen Türk vatandaşlarımız aktarmasız bir şekilde ulaşım sağlıyorsa, yaz sezonunda bölgeye daha fazla turist akın ediyorsa bu havalimanının uçuş sayıları kesinlikle artırılmalıdır” açıklamasında bulundu.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA