2 Mayıs 2026 Cumartesi



12:07   BAKAN URALOĞLU: "35 DAKİKA KISALAN SEYAHAT SÜRESİYLE TOPLAM 1 MİLYAR 58 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ"   12:04   MERSİN’DE KADIN ÜRETİCİLERE BİTKİ ÇAYI EĞİTİMİ   12:03   YÜZLERCE ÖĞRENCİNİN "10 NUMARA" DAVETİNE ARDA GÜLER’DEN CEVAP GELDİ   21:50   MUT-SILIFKE YOLUNDA HEYELAN RISKI TARIH OLUYOR   15:44   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "İHRACAT SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ, HEDEF TÜRKİYE’DE İLK 3"   15:41   AKDENİZ’DE İKİNCİ ’BİLGİ LİMANI KÜTÜPHANESİ’ HİZMETE GİRDİ   11:25   PASAJDA ÖLÜ BULUNAN EYÜP CAN’ıN ILK DURUŞMASı GÖRÜLDÜ: OLAY YERINDE ÇIFTE KEŞIF YAPıLDı    11:23   TARSUS’TA 400’Ü AŞKıN GÜREŞÇI ER MEYDANıNA ÇıKACAK   11:21   BAŞKAN BOLTAÇ: "BU BAŞARı HEPIMIZ IÇIN GURUR VERICI"   11:20   MERSİN’DE HAL KATLI KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI    16:03   HSK ÜYESI YURTSEVER’DEN MERSIN ADLIYESI’NE ZIYARET   15:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR HALK KART NİSAN AYI ÖDEMELERİNİ HESAPLARA YATIRDI   14:12   YÜZLERCE ÖĞRENCİDEN ARDA GÜLER’E "10 NUMARA" DAVET   12:29   BAŞKAN YILDIZ, ÜRETİCİ VE KÖYLÜ PAZARINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   10:58   KALICI VE NİTELİKLİ ÇÖZÜMLERLE MEZİTLİ’DE TEKNİK STANDARTLARA UYGUN YOL ÇALIŞMALARI   10:11   SİLİFKE’DE AŞHANEDEN HER GÜN YÜZLERCE KİŞİYE SICAK YEMEK DESTEĞİ   10:05   TARSUS’TA YENİ KUR’AN KURSU KAPILARINI AÇTI   10:01   MESKİ’NİN LABORATUVARI ULUSLARARASI STANDARTLARDA GÜVEN TAZELEDİ   09:57   TARSUS BELEDİYESİNDEN ÜRETİCİYE DESTEK BÜYÜYOR   09:54   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "KÜRESEL REKABET İÇİN ‘MADE İN TÜRKİYE’Yİ MARKALAŞTIRMALIYIZ"  
 
 
 
 
Gargaradaki alkol, başına iş açtı
   

Mersin’den Adana’ya gelirken yolda gargara yapan avukat Onur Mirici, denetimde 1.12 promil alkollü çıktı ve ehliyetine el konuldu. Hastanedeki testinde sonuç 0.10 promil çıkınca konu yargıya taşındı. Mahkeme, cezayı iptal etti.

 

Tarih : 18 Ağustos 2025 Pazartesi 11:12

Geçtiğimiz Mayıs ayında ailesiyle birlikte Mersin'e giden Avukat Onur Mirici (37), dönüş yolculuğundayken diş eti rahatsızlığı nedeniyle, ağız bakım suyuyla gargara yaptı. Mirici, aracıyla yolda seyir halindeyken trafik kontrolüne girdi. Mirici, ekiplerin alkolmetreyi üfletmesiyle 1.12 promil alkollü çıktı.

TEST YAPTIRDI, ALKOL DÜŞÜK ÇIKTI

Avukat Mirici, her ne kadar alkol kullanmadığını söylesede 6 ay ehliyetine el koyuldu, 9 bin 267 lira ceza kesildi. Karakolda ifade veren Mirici, daha sonra Mersin Toros Devlet Hastanesi'nde, 'etanol testi' yaptırdı, kanında 0.10 promil alkol tespit edildi. Bunun üzerine Mirici, kendisi gibi avukat olan eşi Nalan aracılığıyla Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu ve mahkeme cezayı iptal etti. Yaşadığı süreci İhlas Haber Ajansı'na anlatan avukat Onur Mirici, "Polis çevirmesine girdim ve alkolmetreye üfledim. 1.12 promil alkollü çıktım. Ehliyetime el koydular ve para cezası kestiler. Bende alkollü olmadığım için gidip kan testi yaptırdım. Test sonucu da 0.10 promil çıktı. Yoldayken ağız bakım suyuyla gargara yapmıştım. Onun içeriğinde de alkol varmış. Hiç dikkat etmemiştim" dedi.

"VATANDAŞLARDA CEZALARA İTİRAZ EDEBİLİR"

Cezasının iptal edildiğini ve kararın emsal teşkil ettiğini belirten Mirici, "Alkollü araç kullanılmasına karşıyım. Vatandaşlarda alkollü araç kullanmamalı. Eğer çevirmeye girdiklerinde alkol kullanmadıkları halde başlarına böyle bir durum gelirse mutlaka kan testi yaptırsınlar ve cezaya itiraz etsinler" diye konuştu. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA