26 Ekim 2025 Pazar



11:23   BAŞKAN SEÇER: "ORGANIZASYONUN KAZANANı DÜNYA BARıŞı OLDU"   11:20   MERSIN’DE MEME KANSERI FARKıNDALıK EĞITIMI   11:16   MERSIN GENÇLIK FESTIVALI COŞKUYLA BAŞLADı   10:41   FIRARI FETÖ’CÜLER YAKALANıP CEZAEVINE GÖNDERILDI   10:38   MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA LEZZET DOLU ETKINLIK   10:35   MUT’TA YENILENEN YOLLAR ULAŞıMı RAHATLATTı   13:31   KÖPEĞIN ıSıRDıĞı ANNE YAŞANANLARı ANLATTı   13:03   MERSIN’DE KAÇAK SIGARA OPERASYONU: BINLERCE KAÇAK MAKARON VE TÜTÜN ELE GEÇIRILDI   13:01   MERSIN’DE KAÇAK KAZı YAPAN ŞAHıS SUÇÜSTÜ YAKALANDı   12:52   ÖĞRENCILER, ZEKA VE STRATEJI BECERILERINI SERGILEDI   12:48   GENÇ KıZ SAĞLıĞıNA KAVUŞTU, ANNESI HASTANEYE BAĞıŞ YAPTı   12:44   YANAN KARBONDIOKSIT TANKERINE PROFESYONEL MÜDAHALE FELAKETI ÖNLEDI   12:35   MERCAN BILIM MERKEZI YENI DÖNEME HAZıR   10:31   CEZASı 2 MILYON 800 BIN TL’YE KADAR ÇıKıYOR: AKDENIZ’IN GÜZELLIĞI KUM ZAMBAKLARı KORUMA ALTıNA ALıNDı   16:08   MERSIN SAHILINDE TEPKI ÇEKEN GÖRÜNTÜ: TONLARCA TEKSTIL ATıĞı SAHILE DÖKÜLDÜ   15:31   MERSIN İL MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDE DEVIR TESLIM   14:25   MERSIN’DE MÜŞTERISINE HAKARET EDEN PAZAR ESNAFıNA 30 GÜN FAALIYETTEN MEN CEZASı   14:17   MERSIN, GıDA SANAYINDE LIDER KENT OLMA YOLUNDA   14:13   BAŞKAN BOLTAÇ: "BU TOPRAKLARDA YETIŞEN HER ZEYTIN TANESI ASLıNDA BIR IYILIĞIN TOHUMU"   12:04   MERSIN’DE FUHUŞ OPERASYONU: 2 TUTUKLAMA, 1 KIŞI SıNıR DıŞı EDILDI  
 
 
 
 
Silifke ve Anamur’da müdahale sürüyor
   

Mersin’in Silifke ve Anamur ilçelerinde çıkan orman yangınlarına gece gündüz havadan ve karadan müdahale sürüyor. Anamur’da önceki gün öğleden sonra çıkan orman yangınına gece de çok sayıda ekip müdahale ederken, bir mahallenin tahliye edildiği öğrenildi. Silifke ilçesinde dün başlayan, 6 mahallenin tahliyesine, 53 evin de yanmasına neden olan orman yangının da devam ettiği, ekiplerin çalışmasını sürdürdüğü bildirildi. Mersin’deki yangınlarla ilgili bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Mersin’in Silifke ve Anamur ilçelerindeki yangınlar ise büyük ölçüde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız sürüyor. Yangın riskinin yüksek olduğu bu günlerde daha dikkatli olalım. Yarınlarımıza hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

 

Tarih : 15 Ağustos 2025 Cuma 15:17

Alınan bilgiye göre Anamur ilçesine bağlı Korucuk Mahallesi merkez mevkisindeki bir bahçede çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangını fark eden vatandaşların durumu Anamur Orman İşletme Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Bölgeye ulaşan 3 yangın söndürme helikopteri, hava kararana kadar alevlere havadan müdahale etti. Bölgeye gönderilen 13'ü arazöz, 1'i ilk müdahale aracı olmak üzere 37 araç ile 100'den fazla orman işçisi de sabaha kadar yangına müdahale etti. Ekiplerin sabaha kadar müdahalesiyle, yangının tahliye edilen Ovabaşı Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine ulaşmasına engel olundu.

BÖLGEYE HAVA DESTEĞİ DE GELDİ

Gündoğumu ile birlikte bölgeye helikopter takviyesi geldi. 3 yangın söndürme helikopteri ve 100'den fazla orman personelinin yanı sıra çevre sakinlerinin de destek verdiği yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor. Bahçelerindeki kuyulardan çektikleri suyu hortumlarla arazözlere dolduran vatandaşlar, su kaynaklarının uzak olması nedeniyle söndürme çalışmalarına önemli katkı sağladı. Yöre sakinlerinden Fatih Özkan, dün başlayan yangının halen sürdüğünü belirterek, “Rüzgarın etkisiyle söndürmek çok zor oluyor. Korucuk Köyü boşaltıldı, Ovabaşı Köyü’nün Boğaz Mahallesi boşaltıldı. Biz de kendi kuyumuzdan ekiplere destek olmak için arazözlere su dolduruyoruz, çünkü su alacakları yerler çok uzak. İnşallah yakın zamanda tamamen söner” dedi. Yangının daha çok sarp bölgelerde devam ettiği bildirildi.

SİLİFKE'DEKİ ORMAN YANGINI 3'ÜNCÜ GÜNÜNDE

Silifke’de de 7 ilden binden fazla personelle karadan müdahale sürüyor. 3'üncü günde halen 2 noktada süren yangına havadan ve karadan müdahale devam ediliyor.  Alınan bilgiye göre ilçeye bağlı Çaltı (Çamlıca), Baslandız ve Kırtıl mahalleleri arasında Kırtıl Tepesi Gözetleme Kulesi yakınlarında çıkan yangın ormana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye yangın söndürme helikopterleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkalığı ekipleri sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahale ettiği orman yangını nedeniyle 6 mahalledeki 984 hane boşaltılıp bin 851 kişi tahliye edildi. 53 evin zarar gördüğünü yangında 3'üncü güne girildi. Gece ekiplerin sabaha kadar yoğun olarak sürdürdüğü mücadeleye günün aydınlanmasıyla helikopterler yoğun olarak destek vermeye başladı. Yangın 3'üncü gününde kontrol altına alındı. Bugün yangının sürdüğü Bahçederesi ile Çadırlı mahalleleri arasında Kocapınar mevkii ile Akdere Mahallesi Yokuşbaşı mevkii olmak üzere 2 noktadaki müdahelelerle kontrolün büyük ölçüde sağlandığı bildirildi. Yangına, Adana, Osmaniye, Hatay, Konya, Antalya, Niğde ve Karaman'dan başta olmak üzere birçok kurumdan takviye ekiplerin destek verdiği belirtildi. Büyük ölçüde etkisini yitiren yangının tamamen kontrol altına alınması hedefleniyor. Öte yandan Mersin’deki yangınlarla ilgili bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Mersin’in Silifke ve Anamur ilçelerindeki yangınlar ise büyük ölçüde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız sürüyor. Yangın riskinin yüksek olduğu bu günlerde daha dikkatli olalım. Yarınlarımıza hep birlikte sahip çıkalım” dedi. (İha)

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA